ȘtiriTop News

Blue River a achiziționat primul camion electric din România

Scania a livrat astăzi primul camion electric greu din România, pentru compania de transport Blue River, care va folosi vehiculul pentru livrări cu temperatură controlată pentru Lidl România.

Din luna iulie, camionul din flota Blue River va transporta produsele din depozitele Lidl către magazinele retailerului, cu zero emisii de carbon.

Blue River a achiziționat primul camion electric din România

”Suntem o companie care are sustenabilitatea în ADN-ul de business. Livrarea produselor cu temperatură controlată cu primul camion electric de pe piața din România a venit ca un pas firesc pentru noi și ne bucurăm că am găsit la partenerii noștri de la Scania și Blue River aceeași viziune de a acționa sustenabil, pentru un viitor mai bun”, a spus Cristina Hanganu, Director de Comunicare și CSR, Lidl România.

Modelul achiziționat este Scania P25 B6x2*4 BEV cu 9 pachete de baterii. Camionul este carosat cu o suprastructură frigorifică Lamberet, completat cu un agregat frigorific Carrier Syberia 14 bitemp (premieră la nivel european) și un lift pliabil sub șasiu Dhollandia. Cele 9 pachete de baterii asigură o autonomie de până la 250 km. Încărcarea se poate face la puteri de până la 135 kW, caz în care încărcarea completă durează aproximativ două ore.

VEZI ȘI: Scania va produce din 2023 camioane electrice cu cabine R și S, pentru transport regional

”Transportul de marfă electric a început astăzi, în București, cu ajutorul partenerilor Lidl România și Scania. Ne putem mândri cu faptul că suntem prima companie de transport din România care folosește un camion electric într-o piață care trebuie să recupereze decalaje foarte mari față de țările din vestul Europei. Acest demers susține direcția de sustenabilitate pe care compania noastră a adoptat-o încă de acum 4 ani, când am achiziționat primul camion alimentat cu combustibil alternativ. Ne dorim ca acest acest semnal să nu rămână la stadiul de pionierat și cât mai mulți clienți și transportatori să fie deschiși la soluțiile sustenabile”, a declarat Alex Păun, managerul companiei Blue River.

Scania nu a oferit doar camionul, ci o soluție completă, începând de la configurarea camionului în funcție de necesitățile clientului, până la serviciile post-vânzare, finanţare, asigurare sau soluţii pentru staţiile de încărcare ale vehiculelor electrice.

Blue River este o companie de transport de marfă național și international cu o experiență de 22 de ani. Cu un parc auto de peste 150 de camioane (135 diesel, 20 CNG și 1 electric), Blue River este cunoscut pentru proiectele sale care promovează transportul sustenabil. Compania are un parc auto de 11 mașini electrice pentru angajați și 4 stații proprii de încărcare.

Din aceeași categorie...

Back to top button