ȘtiriTop News

BMVI: Clarificări despre regula 3G pentru șoferii de camion

Ministerul Federal de Transporturi (BMVI) a confirmat oficial că regula 3G din Germania se aplică și pentru șoferii de camion, care sunt obligați să ofere dovada vaccinării, vindecării sau testării când întră într-un loc de muncă.

BMVI a publicat această clarficare privind regula 3G de acces la locul de muncă pentru șoferii de camion din cauza numeroaselor nelămuriri lansate de companiile germane.

BMVI: Clarificări despre regula 3G pentru șoferii de camion

Cât privește locul de muncă, acesta nu este considerat camionul, ci ”locurile din apropierea sediului unei companii sau unui șantier de construcții” la care angajații au acces în cursul activității lor.

Astfel, șoferii profesioniști trebuie să dețină un certificat Covid când intră în sediul propriei sau altei companii, unde încarcă sau descarcă marfă sau efectuează alte activități.

Prezentarea Certificatului Covid la o companie client se poate face și de către angajator, în avans, prin trimiterea certificatului în formă digitală.

VEZI ȘI: Noul catalog de amenzi rutiere din Germania

Excepțiile sunt permise doar dacă la locul de muncă este exclus contactul fizic cu alte persoane: de exemplu, dacă nicio altă persoană nu este prezentă la locul de muncă al companiei client sau dacă contactul este evitat datorită planurilor igienico-sanitare.

Ministerul Federal de Transporturi (BMVI) subliniază că actualele concepte de igienă din companii trebuie folosite în continuare, în ciuda aplicării regulii 3G.

Din aceeași categorie...

Back to top button