EconomicTop News

BMVI estimează o creștere a transportului de marfă și pasageri, începând cu 2021

Ministerului Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) estimează o tendința pozitivă de creștere a transportului de marfă și pasageri, începând cu 2021, care va continua cel puțin până în 2023.

Potrivit unei prognoze pe termen mediu elaborată de Intraplan Consult GmbH împreună cu Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG), se estimează o creștere semnificativă a transportului de mărfuri și pasageri pentru aproape toate modurile de transport în 2021, față de anul precedent. Cu toate acestea, creșterea compensează doar parțial scăderile semnificative din 2020.

BMVI estimează o creștere a transportului de marfă și pasageri, începând cu 2021

Până cel târziu în 2023, datorită tendinței de recuperare a variabilelor macroeconomice și economice sectoriale, transportul modal general de marfă și pasageri va atinge sau depășit din nou nivelul de dinainte de criza sanitară.

După anul 2020 dificil, se așteaptă o dezvoltare pozitivă pentru toți indicatorii macroeconomici și economici relevanți din industrie în 2021.

Dinamica macroeconomică va avea un efect pozitiv asupra transportului modal de marfă general, astfel încât volum de transport va crește cu aproximativ 2,1%, iar performanța de transport cu aproximativ 4,6% față de 2020.

VEZI ȘI: Mai multe asociații de transport din Germania susțin vaccinarea generală obligatorie

Transportul feroviar de marfă, transportul combinat și transportul aerian vor crește cu o rată peste medie în 2021. Tendința pozitivă de creștere a transportului de marfă modal va continua în 2022 și 2023. Potrivit prognozei, cu excepția transportului pe uscat, toate modurile de transport vor fi atins sau depășit nivelul de dinainte de criză până în 2023.

O mișcare de recuperare pozitivă este, de asemenea, de așteptat pentru transportul modal general de pasageri în 2021, după ce au existat, în unele cazuri, scăderi masive ale modurilor de transport individuale în anul de criză 2020.

Se prognozează o creștere de aproximativ 1,4% atât pentru volum, cât și pentru performanță. În timp ce scăderile legate de criză în transportul de pasageri în 2020 vor fi mai mult decât compensate până în 2023, conform prognozei, transportul aerian și transportul rutier public de pasageri vor rămâne în urma nivelului de dinainte de criză.

Din aceeași categorie...

Back to top button