BusEcofriendlyȘtiri

BMVI și BMU susțin trecerea la autobuze electrice pentru transportul public din Berlin

Transportul public din Berlin se va face doar cu autobuze electrice, iar prima faza a proiectului va fi pusă în aplicare cu susținerea financiară din partea Ministerului Transporturilor (BMVI) și a Ministerului pentru Protecția Mediului (BMU).

BVG, asociația care gestionează transportul public din Berlin, înlocuiește permanent autobuze normale cu autobuze electrice, având în prezent cea mai mare flotă electrificată din rândul asociaților de transport public din Germania.

BMVI și BMU susțin trecerea la autobuze electrice pentru transportul public din Berlin

În această săptâmână, BVG a mai primit un lot de autobuze electrice noi în prezența ministrului transporturilor Andreas Scheuer și a ministrului pentru protecția mediului Svenja Schulze.

BMVI a susținut această acțiune cu suma de 13 milioane de euro ca parte a unui program dezvoltat de BVG pentru reducerea poluării în Berlin. Scheuer a declar și că mai sunt disponibile alte 90 de milioane de euro și pentru asociațiile din alte orașe ale Germaniei care doresc să treacă transportul public pe autobuze electrice.

BMU a finațat această acțiune cu 35 de milioane de euro, schimbarea parcului de autobuze folosite în transportul public cu autobuze electrice fiind  o prioritate a Ministerului pentru Protecția Mediului.

Autobuzele electrice nu au emisii de noxe în oraș, sunt mai eficiente din punct de vedere al costurilor și poluarea fonică este mult mai mică, motivează și Svenja Schulze implicarea financiară la acest nivel.

Transformarea flotei este un efort comun facut de BVG, autoritățile naținale și cele locale din Landul Berlin. BVG are în plan achiziționarea a 225 de autobuze electice, urmând ca toate costurile care sunt generate de această schimbare să fie suportate de toate BVG, BMVI, BMU și landul Berlin.

VEZI ȘI: Creștere a numărului de șoferi de camion străini care poartă centura de siguranță în Germania

De asemenea, autoritățile locale din Berlin vor prelua și costurile pentru crearea unei infrastructuri care să permită exploatarea acestor vehicule în condiții optime getragen. Die Finanzierung der Fahrzeuge und der daraus resultieren.

BVG a primit subvenții de 48 de milioane de euro, dintre care 12,7 milioane provin din programul de susținere a electromobilității la nivel național. De asemenea, BMW mai vrea să aloce alte 35 de milioane de Euro pentru achiziționarea de autobuze și crearea unei infrastructori compatibile din programe proprii care au în vedere scăderea poluării în marile orașe din Germania.

BMVI și BMU susțin acțiunile BVG în cadrul programului “Un aer mai curart în orașe” care se derulează în perioada 2017 – 2020, obiectivul fiind scăderea de noxe în aerul respirabil cu cel puțin 25%. Autobuzele vor fi folosite pe rutele care trec prin cele mai poluate zone ale orașului.

Din aceeași categorie...

Back to top button