LogisticaȘtiri

BMW Group si SCHERM Group au lansat un proiect pilot de transport

BMW Group a incheiat un parteneriat cu compania de logistica SCHERM Group pentru ca in aceasta vara sa implementeze, la nivel urban, un camion de 40 de tone, cu propulsie integral electrica, si sa devina primul constructor auto din Germania care utilizeaza un camion electric de aceste dimensiuni pentru transportul materialelor pe drumuri publice.

Vehiculul comercial inovator, care este autorizat pentru utilizare pe drumuri publice, va fi implementat incepand cu aceasta vara pentru transportul materialelor pe distante scurte. Camionul electric va parcurge de opt ori pe zi traseul dintre compania de logistica SCHERM Group si uzina BMW Group din München, acoperind o distanta de aproximativ doi kilometri la un singur drum. Datorita sistemului alternativ de propulsie, camionul este silentios si nu emite emisii CO2 in trafic. Aceste aspecte sunt reflectate si in evaluarea globala a vehiculului in comparatie cu un camion cu motor diesel: camionul ecologic va genera, de-a lungul unui an, cu 11,8 tone mai putine emisii CO2 – nivel pe care un model BMW 320d Efficient Dynamics l-ar atinge daca ar inconjura de trei ori globul pamantesc.

BMW Group si SCHERM Group au lansat un proiect pilot de transport

Acum mai putin de doi ani, marca noastra BMW i a adus mobilitatea sustenabila pe sosele. Acest camion cu propulsie integral electrica este un semnal ca lucram continuu la solutii inovatoare si abordam provocarile logistice. De aceea, suntem incantati de aceasta colaborare cu SCHERM, a declarat Hermann Bohrer, directorul uzinei BMW Group din München.

In acest proiect-pilot, care in prima faza se intinde pe un an, BMW Group si SCHERM Group au investit o suma de cateva sute de mii de euro. Daca vehiculul isi dovedeste utilitatea in conditii de condus cotidian, ambii parteneri vor cauta solutii pentru extinderea proiectului.

Dupa o lunga cercetare, am gasit o solutie de electromobilitate pentru sectorul transporturilor. Fara indoiala, vom acumula o experienta valoroasa din parteneriatul cu BMW Group in cadrul acestui proiect-pilot, explica Rainer Zoellner, director de proiect „e-truck” la SCHERM Group. „

BMW Group urmareste o abordare globala, care este orientata pe implementarea dezvoltarii durabile prin lantul de valori. Alaturi de solutiile de mobilitate orientate spre viitor, probleme precum protectia mediului corporate, utilizarea eficienta a resurselor si reducerea emisiilor CO2 sunt bine inradacinate in strategia companiei. Cu incepere din 2014, mai mult de jumatate din necesarul global de energie electrica al BMW Group provine din surse regenerabile.

SCHERM Group este un furnizor international de sisteme, care ofera solutii pentru domeniile logisticii, transporturilor, imobiliarelor si serviciilor. Ca furnizor de servicii pentru intregul lant de valori, compania are o forta de munca de aproximativ 2.000 de angajati in cele 14 locatii si detine o baza mobila de aproape 500 de camioane. Dezvoltarea durabila este un factor important pe care compania l-a definit ca fiind o valoarea fundamentala.

Din aceeași categorie...

Back to top button