GreenZone

BMW Group utilizează camioane electrice în cadrul operațiunilor logistice

BMW Group a început utilizarea a trei camioane electrice în cadrul operaţiunilor de logistică ale principalei sale uzine din München.

Totul a început în 2015, atunci când BMW Group a început utilizarea în cadrul lanțului său de aprovizionare pe drumurile publice din zona metropolitană München un camion electric de 40 de tone.

BMW Group utilizează camioane electrice în cadrul operațiunilor logistice

Camioanele sunt o dezvoltare specială a parteneriatului BMW Group cu ARS Altmann AG şi SCHERM Group, care răspunde problemei speciale a uzinei BMW Group din München, aflată acum în centru oraşului.

Transportul realizat utilizând camioane electrice de mare tonaj asigură deplasări cu emisii zero şi zgomot minim în zona urbană, ceea ce reduce impactul pe care fabrica îl are asupra mediului.

Cele trei camioane 100% electrice folosite de uzina BMW din München, îi ajută pe bavarezi să reducă emisiile de CO2 cu aproximativ 82 de tone pe an.

Acest lucru este echivalent cu distanţa pe care un BMW 320d ar parcurge-o atunci când merge de aproape 20 de ori în jurul lumii, în jur de 800.000 de kilometri.

În plus, utilizarea camionelor electrice în zonele urbane, la viteze mici şi pe distanţe scurte, s-a dovedit deja pentru BMW Group o soluţie logistică viabilă.

BMW Group utilizează camioane electrice în cadrul operațiunilor logistice

Cu primul camion electric, furnizorul de servicii de logistică ARS Altmann AG transportă automobilele noice urmează a fi livrate clienţilor pe un traseu de 15 kilometri între Garching (nordul Münchenului) și BMW Welt

La întoarcere, transportă automobilele finite de la uzina BMW la Garching, pentru a fi ulterior transferate către reţeaua de vânzări din Europa.

O caracteristică specială a noului camion electric este semiremorca.

SCHERM Group este partener al BMW Group de peste doi ani, cooperând în problemele de logistică sustenabilă a oraşului.

BMW Group utilizează camioane electrice în cadrul operațiunilor logistice

Cele două companii sunt foarte mulţumite de experienţele dobândite prin utilizarea primului camion electric, care s-a dovedit foarte fiabil de la punerea lui în funcţiune în iulie 2015.

La o viteză maximă de 40 km/h, camionul electric acoperă, de opt ori pe zi, traseul dintre centrul de logistica SCHERM şi uzina BMW Group din München, asigurând o reducere anuală a emisiilor cu circa 48 de tone CO2 în comparaţie cu un camion convenţional.

Cu cel de-al doilea camion electric, firma de logistică livrează acum componente de automobile din centrul său de aprovizionare din Karlsfeld, aflat la 12 kilometri de oraş, către uzina din München.

La o viteză maximă de 64 de km/h, noul camion electric are o autonomie de aproximativ 160 de kilometri.

BMW Group utilizează camioane electrice în cadrul operațiunilor logistice

Datorită combinaţiei de energie verde şi propulsii alternative, camioanele electrice de 40 de tone sunt fără emisii, silenţioase şi nu generează aproape nici o poluare cu particule.

În funcţie de utilizare, bateriile camionului au nevoie de trei până la patru ore pentru a se încărca. Când sunt încărcate complet, fiecare camion electric are o autonomie de până la 160 de kilometri.

Din aceeași categorie...

Back to top button