AutoȘtiri

BMW i3 primește un update pentru autonomie: 300 de kilometri pur electrici

Era clar că BMW trebuia să facă un update tehnologic în ceea ce privește autonomia bateriei.

Actualul i3 rulează într-un regim 100% electric doar 190 de kilometri, însă constructorul bavarez a anunțat că, în cea de-a doua parte a anului, noul BMW i3 va putea parcurge aproximativ 300 de kilometri până la o nouă încărcare, fără ca dimensiunile bateriilor să fie modificate.

Cifrele communicate oficial reprezintă cifrele ideale pentru că autonomia unei mașini electrice variază în funcție de mai mulți factori: stilul de condus, temperatura exterioară și consumatorii externi (climatizare, sistem audio, etc).

BMW i3 primește un update pentru autonomie: 300 de kilometri pur electrici

Dacă dimensiunile bateriilor, aflate sub podeaua mașinii, rămân aceleași, în schimb, noul i3 va avea o greutate de 1.245 kilograme, cu 50 kg mai mult decât actualul model. Bavarezii spun că performanțele lui i3 vor fi neschimbate, adică tot 7,2 secunde vor fi necesare pentru a ajunge la 100km/h.

Încă nu au fost comunicate prețurile pentru România, însă BMW a anunțat că se va păstra și versiunea actuală full-electrică: i3 (60 Ah, 18.8 kWh), cu autonomie maximă de 190 de kilometri, la care se va adăuga și noua variantă de i3 (94 Ah, 33 kWh), cu autonomie maximă de 300 de kilometri.

Situația va fi aceeași și pentru versiunea i3 cu motor pe benzină, adăugarea motorului cu doi cilindri, care crește autonomia cu încă 150 de kilometri, fiind valabilă atât pentru i3 (60 Ah, 18.8 kWh), cât și pentru noul i3 (94 Ah, 33 kWh).

Așa arată bateriile lui i3, amplasate în podeaua mașinii
Așa arată bateriile lui i3, amplasate în podeaua mașinii

Cât durează să încarci o baterie de la BMW i3
În momentul de față, la o priză normală, timpul de încărcare este de 10 ore, cu 2.8 kWh. Pentru noul i3, de la o priză AC (viteză medie), timpii scad la 3 ore, iar la o stație de încărcare cu priză specială (DC de 50 kW), în doar 40 de minute poți o obține o baterie încărcată 80% din capacitatea ei.

VEZI ȘI: Iveco Daily Euro 6 și-a făcut debutul pe piață

BMW a anunțat că actualii clienți de i3 își pot pune noua baterie, pentru că vorbim de aceleași dimensiuni, însă nu se știe deocamdată câți bani trebuie să plătești pentru a avea o autonomie mai mare a bateriei cu 50%.

De asemenea, bavarezii, o data cu lansarea noului i3, au precizat că mașina va avea și o culoare specială, Protonic Blue. Și la interior vor fi făcute îmbunătățiri, în sensul în care vor apărea inserții de lemn și piele.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button