BMW M4 Cabriolet Edition 30 Years un tribut adus lui BMW M3 Cabriolet

BMW M4 Cabriolet Edition 30 Years un tribut adus lui BMW M3 Cabriolet
BMW aduce un tribut modelului de succes BMW M3 Cabriolet prin lansarea unui model exclusiv - BMW M4 Cabriolet Edition 30 Years.

În urmă cu 30 de ani, BMW M GmbH intorduce în gamă primul automobil decapotabil de înaltă performanţă, BMW M3 Cabriolet.

BMW M4 Cabriolet Edition 30 Years un tribut adus lui BMW M3 Cabriolet

Modelul a oferit fanilor “celei mai puternice litere M” posibilitatea de a se bucura de fascinaţia unui automobil sport decapotabil, conceput pentru utilizare cotidiană, dar cu motor şi tehnologie a suspensiei testate pe circuit.

În prezent, aceste atribute au fost preluate de BMW M4 Cabriolet, cea mai nouă interpretare a acestui concept de automobil.

BMW M4 Cabriolet Edition 30 Years este produs într-o serie limitată de 300 de unități şi va fi lansat pe piaţă în echipare cu pachetul M Competition.

Modelul este eschipat cu un motor ce dezvoltă 450 CP, sistemul de evacuare M Sport, suspensia M adaptivă cu mod SPORT specific şi configuraţia foarte sportivă a sistemului de control al stabilităţii DSC şi a diferenţialului M activ.

Designul şi dotările special dezvoltate oferă exclusivism atât la exterior, cât şi la interior.

Dotări unice, apariţie distinctivă
BMW M4 Cabriolet Edition 30 Years este dispinibil în două nuanţe tradiţionale pentru caroseria. Macao Blue metalizat face referire la debutul modelului decapotabil BMW M3 Cabriolet din urmă cu trei decenii.

Mandarin II uni aminteşte de culoarea Dakar Yellow, care a fost disponibilă pentru cea de-a doua generaţie BMW M3 Cabriolet.

VEZI ȘI: IVECO Stralis NP 400 testat de BMW în cadrul lanțului său logistic

Dotările standard pentru modelul special includ decoraţiuni BMW Individual High Gloss Shadow Line pentru conturul grilei BMW a radiatorului, branhiile M, inscripţia modelului şi jantele M forjate din aliaj uşor, cu design star-spoke.

BMW M4 Cabriolet Edition 30 Years un tribut adus lui BMW M3 Cabriolet

Modelul aniversar vine cu jante pe 20 de țoli în culoare Orbit Grey mat, oferită exclusiv.

Interiorul BMW M4 Cabriolet Edition 30 Years este caracterizat de tapiţeria completă cu piele Merino, cu o schemă coloristică potrivită culorii alese a caroseriei.

Pentru exteriorul Macao Blue metalizat există două combinaţii în două tonuri, Black/Fjord Blue şi Black/Silverstone.

BMW M4 Cabriolet Edition 30 Years un tribut adus lui BMW M3 Cabriolet

Dotările exclusive includ şi cusături contractante corespunzătoare pe tetiere şi pe covoraşele M, cu vipuşti în respectiva culoare de contrast.

Suprafeţele interioare de culoare neagră, cu cusături contrastante galbene, sunt oferite în combinaţie cu Mandarin II uni, în timp ce benzile decorative pentru interior în versiunea Carbon Fibre sunt disponibile standard pentru toate variantele modelului special.

BMW M4 Cabriolet Edition 30 Years un tribut adus lui BMW M3 Cabriolet

Mai mult, inscripţia „30 Jahre Edition” este imprimată atât pe pragurile uşilor, cât şi pe tetiere.

O plăcuţă, aflată pe banda decorativă a bordului de pe partea pasagerului, poartă, pe lângă inscripţia „30 Jahre Edition”, numărul „1/300”, făcând referire la seria limitată.

Combinație între sportivitate și plăcerea de a conduce o decapotabilă
BMW M4 Cabriolet Edition 30 Years reflectă combinaţia de sportivitate şi plăcere a condusului unei decapotabile, care s-a maturizat de-a lungul celor cinci generaţii ale modelului.

Conceptul de automobil, testat pe circuit, şi tehnologia derivată direct din motorsport au format deja baza pentru plăcerea condusului unei decapotabile la primul BMW M3 Cabriolet.

Repere BMW M3 Cabriolet
Seria de modele cabrio de înaltă performanţă a bavarezilor, a cuprins patru modele: BMW M3 E30 Cabriolet, BMW M3 E36 Cabriolet, BMW M3 E92 Cabriolet și BMW M3 F82 Cabriolet.

Primul model era propulsat de un motor 2.3 litri, cu patru cilindri şi tehnologie cu patru supape, convertor catalitic şi dezvolta 195 CP.

Tehnologia unică a suspensiei şi caroseria optimizată aerodinamic, ce includea pasaje proeminente ale roţilor, au derivat din sedanul cu două uşi, care fusese dezvoltat special pentru utilizare în cursele de turisme.

Când primele BMW M3 Cabriolet au ajuns pe şosele în vara anului 1988, se vânduseră deja peste 10.000 de versiuni sedan, deşi iniţial se planificaseră 5.000 de unităţi în vederea omologării.

Cu 786 de unităţi construite, prima generaţie BMW M3 Cabriolet a fost cea mai exclusivistă variantă a modelului de succes.

A fost produsă până în 1991, puterea motorului fiind mărită în cele din urmă la 215 CP, astfel că decapotabila cu patru locuri a fost unul dintre cele mai rapide automobile de acest fel.

Follow #infotrucker