Tehnologie

BMW și Volvo vor dezvolta camioane cu motoare cu combustie alimentate cu hidrogen

BMW și Volvo Group vor dezvolta și testa camioane cu motoare cu combustie alimentate cu hidrogen, într-un proiect de cercetare finanțat de guvernul federal german.

Proiectul Hydrogen Combustion Engine Trucks (HyCET) dispune de fonduri de 19,5 milioane de euro, dintre care 17 milioane de euro din partea guvernului federal. Ceilalți parteneri ai HyCET sunt Deutz, DHL Freight, Keyou și Total Energies.

BMW și Volvo vor dezvolta camioane cu motoare cu combustie alimentate cu hidrogen

Din fondurile proiectului, 11,3 milioane vor fi folosite pentru dezvoltarea tehnologiei și 5,7 milioane pentru construcția de stații de încărcare cu hidrogen pentru camioane.

În următorii patru ani, consorțiul își propune să dezvolte și testeze două camioane de 18 tone și două de 40 de tone cu motoare cu combustie alimentate cu hidrogen. Pentru operarea zilnică a vehiculelor vor fi construite două noi stații de alimentare cu hidrogen, în Leipzig și Nuremberg.

VEZI ȘI: Test Volvo FH 500 I-Save: Economistul cu mușchi

Vehiculele de 18 tone vor fi echipate cu motoare Deutz de 7,8 litri. Autotractoarele pentru combinații de 40 de tone vor avea motoare de 13 litri, dezvoltate de Keyou împreună cu Volvo Group. Motoarele vor fi montate pe camioane Volvo operate de DHL Freight pentru logistica fabricii BMW din Leipzig.

Total Energies vrea să construiască până la 150 de stații noi de alimentare cu H2 în Germania, Benelux și Franța, până în 2030. Cele două stații din proiectul HyCET vor fi construite pe autostrada A9, în regiunile Leipzig și Nuremberg.

Din aceeași categorie...

Back to top button