InfoTechȘtiriTransport 4.0

BMW i Ventures se implica in dezvoltarea aplicatia Moovit

BMW Group a incheiat un nou parteneriat strategic care va extinde implicarea marcii BMW i in domeniul serviciilor inovatoare de mobilitate. Cu o investitie de capital in serviciul de informatii de tranzit in direct Moovit, fondul de investitii al companiei, BMW i Ventures, va contribui la extinderea influentei globale a acestui serviciu interactiv de mobilitate. Castigatoare a numeroase premii, aplicatia gratuita pentru smartphone Moovit, care furnizeaza informatii precise si actualizate continuu despre serviciile de transport public – inclusiv capacitatea disponibila in timp real -, este disponibila deja in aproape 500 de orase din lumea intreaga. Investitia efectuata de BMW i Ventures si alti parteneri va permite ca acest serviciu inovator sa fie oferit si in alte orase de pe mapamond, creandu-se astfel o retea globala de informatii capabila sa asigure o mobilitate urbana rapida si convenabila.

Serviciul interactiv Moovit inregistreaza deja peste 15 milioane de utilizatori din 45 de tari, in 31 de limbi. In Germania, primele orase care au oferit informatii in timp real despre transportul public local au fost Berlin si Ulm. Inovator si de pionierat, serviciul utilizeaza o baza de date care incorporeaza toate orarele de transport public local, precum si informatii privind alte optiuni de transport precum taxiuri sau servicii car-pooling si car-sharing. Astfel, utilizatorii vor avea posibilitatea de a gasi cel mai rapid traseu, prin intermediul optiunilor de tranzit local, catre orice destinatie introdusa in smartphone. Moovit furnizeaza navigatie foarte precisa si timpi exacti de sosire prin incorporarea in timp real a schimbarilor orarelor si prin integrarea alertelor de la calatori privind intarzierile inregistrate de mijloacele de transport, dar si informatii despre capacitatea de transport. Informatiile de traseu si actualizarile in timp real sunt furnizate prin intermediul conexiunii la internet si a semnalului GPS ale telefonului mobil. Moovit este disponibil gratuit in Apple iTunes App Store, Google Play App Store, Windows Phone App Marketplace sau pe moovitapp.com.

BMW i Ventures se implica in dezvoltarea aplicatia Moovit

Fondata in 2011, Moovit intentioneaza, cu ajutorul noilor parteneri, sa integreze – cat mai curand posibil – mai multe orase in reteaua Moovit. Viziunea Moovit se potriveste cu obiectivul BMW i de a oferi clientilor de pretutindeni o experienta completa si inovatoare a mobilitatii pe baza serviciilor de pionierat si cu accent clar pe integrarea modurilor public si privat de transport. „Dezvoltarea mobilitatii urbane este una dintre cele mai mari si mai fascinante provocari ale acestor vremuri”, a declarat Bernhard Blättel, presedinte BMW i Ventures si vicepresedinte BMW Group pentru servicii de mobilitate. „Consideram ca serviciul Moovit va avea beneficii importante pentru viitor in ceea ce priveste imbunatatirea mobilitatii personale in cadrul sistemelor de transport ale marilor orase. Si suntem nerabdatori sa face parte din acest proiect.”

Brandul BMW i a fost orientat dintotdeauna pe oferirea unei mobilitati premium cu dezvoltare durabila, sub forma automobilelor sau a serviciilor. Printre altele, portofoliul sau include o gama de solutii inovatoare de mobilitate integrata. De exemplu, sistemul de navigatie Professional de la BMW i3 si BMW i8 include o functie de rutare intermodala, capabila sa ofere navigare spre o parcare Park and Ride – unde conducatorii pot schimba convenabil cu o conexiune de autobuz sau tren – si sa afiseze restul calatoriei, cu transportul public local, catre destinatia finala. La coborarea din automobil, utilizatorii sunt directionati prin intermediul aplicatiei BMW i Remote catre linia potrivita de autobuz sau metrou si li se ofera si directia pentru ultima etapa – pietonala – a calatoriei. De asemenea, aplicatia ajuta utilizatorii sa se orienteze si la intoarcere spre automobilul lor.
De asemenea, BMW Group lucreaza intens la dezvoltarea si promovarea unei game de alte solutii inovatoare pentru o mobilitate urbana cu dezvoltare durabila. Avand sediul la New York, BMW i Ventures – infiintat pentru a gestiona aceste proiecte – ofera finantare cu capitaluri proprii acelor furnizori de servicii pe care ii considera ca avand potential ridicat pentru a face mobilitatea urbana mai inteligenta, mai eficienta si mai flexibila. Prin investitiile anterioare in domeniul electromobilitatii, navigatiei, parcarii, car-sharing-ului si intermodalitatii, BMW i Ventures s-a implicat deja in parteneriate strategice cu furnizori inovatori precum JustPark, Chargepoint, Chargemaster sau Life360.

Despre BMW i Ventures
BMW Group a creat BMW i Ventures – o companie de capitaluri de risc cu sediul in New York City – pentru a face investitii initiale si ulterioare cu potential ridicat in domeniul serviciilor de mobilitate. Aceste sunt servicii care fac mobilitatea mai inteligenta, mai eficienta si mai flexibila.

BMW i Ventures are drept scop parteneriate strategice pe termen lung, in special in domeniile electromobilitatii, navigatiei, parcarilor, car sharing si solutiilor intermodale de mobilitate.

BMW i Ventures este o componenta a brandului BMW i, care se ocupa de designul si dezvoltarea automobilelor vizionare si a serviciilor de mobilitate si de o noua perceptie a conceptului premium condusa dupa principiul dezvoltarii durabile.

Din aceeași categorie...

Back to top button