Utilitare ușoare

BMW X7 Pick-up, o conversie unicat ce combină luxul și utilitatea

BMW X7 Pick-up este o conversie unicat ce reprezintă viziunea pentru aventură fără limite a stagiarilor uzinei BMW din München.

Cei care vor vizita BMW Motorrad Days din acest an, vor putea vedea pe lângă multe puncte de atracţie din lumea motocicletelor, conceptul BMW X7 Pick-up, o conversie unicat realizată de stagiarii profesionali ai BMW Group în colaborare cu diviziile de Construcţie a Conceptelor de Vehicule şi Tehnologie a Modelului d la uzina BMW din München.

BMW X7 Pick-up, o conversie unicat ce combină luxul și utilitatea

Conceptul are la bază BMW X7, cel mai luxos şi cel mai nou membru al familiei BMW X.

BMW X7 Pick-upcombină propulsia modelului BMW X7 xDrive40i, care dezvoltă 250 kW/340 CP, cu conceptul de vehicul inovator al unui vehicul utilitar cu cinci locuri.

Conceputul vine cu numeroasele detalii de echipare de clasă care-l transformă în partenerul ideal pentru o utilizare cotidiană diversă şi chiar mai mult.

VEZI ȘI: Spectacolul din FIA ETRC ajunge în acest weekend pe circuitul Slovakiaring

Spre exemplu, bena lui BMW X7 Pick-up este finisată sofisticat cu lemn lustruit fin, iar confortul la bord este asigurat de o suspensie pneumatică pe două niveluri, cu înălţime ajustabilă.

Materialele de înaltă clasă şi metodele de producţie de ultimă oră
În spatele cabinei pasagerilor, care oferă o ambianţă luxoasă pentru cinci persoane, BMW X7 Pick-up dispune de o zonă cargo generoasă. Lungimea spaţiului de încărcare variază de la 140 cm (închis) la 200 cm (deschis).

În ciuda unei caroserii mai lungi cu 10 cm, greutatea totală a fost redusă 200 Kg faţă de modelul de serie, grație utilizării inteligente a CFRP la acoperiş, uşi spate şi hayon.

BMW X7 Pick-up, o conversie unicat ce combină luxul și utilitatea

În interacţiunea dintre învelişul din lemn de tec, de înaltă calitate şi prelucrat manual, pentru modernizarea zonei de încărcare şi a elementelor despărţitoare pe de-o parte şi mânerele şi benzile decorative realizate din componente 3D presate SLS, pe de altă parte – a devenit clar nivelul de forţă inovatoare, competenţă şi precizie tehnică de care dispun deja stagiarii.

Combinaţia de lemn de tec şi culoarea BMW Individual Tanzanite Blue metalizat – o finisare albastru marin exclusivă care dezvoltă o profunzime suplimentară când este expusă la lumina soarelui – a fost inspirată de sporturile nautice şi creează un aspect sofisticat.

Realizat în 10 luni
În doar zece luni, cei 12 stagiari din departamentele de caroserii şi mecanica automobilului, mecatronica automobilului şi construcţia tehnică a modelului au transformat conceptul într-un automobil complet funcţional, omologat pentru şosea, cu calitatea unui show car.

În conformitate cu strategia de dezvoltare durabilă a mărcii BMW, un automobil întors din teste a format baza conceptului pe care stagiarii l-au salvat, prin urmare, de la a fi dezmembrat.

BMW X7 Pick-up, o conversie unicat ce combină luxul și utilitatea

Stagiarii au avut libertatea de a decide conceptul şi implementarea, dar au trebuit să renunţe la asistenţa suplimentară acordată în mod obişnuit în construcţia unui concept.

Rezultatul final coerent oferă stagiarilor şi mai multe motive de mândrie cu privire la proiectul lor de pregătire practică. Visul lor: să conducă BMW X7 Pick-up după premieră sau chiar să-l ducă într-o excursie la munte.

BMW X7 Pick-up şi BMW F 850 GS – un duo imbatabil
Pe zona de încărcare a automobilului transformat se află un BMW F 850 GS, model care este ideal pentru BMW Motorrad Days.

Cu o combinaţie de calităţi de touring şi pentru distanţe lungi, dinamică sportivă şi aptitudini off-road superioare, BMW F 850 GS completează perfect calităţile BMW X7 Pick-up.

BMW X7 Pick-up este un unicat al centrului de pregătire profesională al BMW Group aflat la München. Nu este planificată o implementare de serie.

BMW X7 Pick-up, o conversie unicat ce combină luxul și utilitatea

Proiecte speciale precum acesta servesc în timpul pregătirii la transpunerea şi utilizarea în practică a calităţilor necesare. Conţinutul de formare clar cu interes ocupaţional în fiecare profesie există în asemenea proiecte.

În prezent, BMW Group pregăteşte aproximativ 5.000 de persoane în nouă ţări de pe mapamond.

Din aceeași categorie...

Back to top button