Bollinger a prezentat conceptul unei utilitare ușoare cu baterie de 210 kWh

Bollinger a prezentat conceptul unei utilitare ușoare cu baterie de 210 kWh
Start-up-ul american Bollinger a șocat în trecut prin prezentarea vehiculelor electrice B1 și B2. Primul dintre acesta a fost gândit pentru off-road, iar al doilea a fost dezvoltat sub forma unui SUV.

Acum, Bollinger a decis să intre și pe piața utilitarelor, motiv pentru care prezintă conceptul unei utilitare ușoare electrice. Prototipul se numește Deliver-E și ar urma să primească în scurt timp și o variantă de producție.

Bollinger a prezentat conceptul unei utilitare ușoare cu baterie de 210 kWh

Bollinger B1 și B2 vor intra în producția de serie la finalul anului viitor, în timp ce utilitara ar urma să fie produsă începând cu 2022.

Pentru moment, americanii nu oferă foarte multe detalii tehnice referitoare la noul Bollinger Deliver-E, însă au anunțat că utilitara va fi echipată cu baterii a căror capacitate variază de la 70 la 210 kWh, în funcție de dorințele clienților.

În plus, utilitara va putea fi încărcată la prize de curent continuu cu putere de până la 100 kW.

„Mulți știu că deja există o mulțime de jucători în acest segment al utilitarelor electrice. Iar în acest moment, nevoia de utilitare electrice este mai mare decât capacitatea actuală de producție”, a declarat unul dintre reprezentanții start-up-ului american.

VEZI ȘI: Germania: Din această iarnă camioanele vor trebui echipate obligatoriu cu anvelope de iarnă pe toate axele

Astfel, Bollinger vrea să scoată în evidență faptul că decizia de a veni pe piață cu o utilitară electrică nu are cum să fie greșită, ținând cont de cererea din acest moment.

Follow #infotrucker