Bosch a dezvoltat sistemul de propulsie al camionului Nikola Two Alpha

Bosch a dezvoltat sistemul de propulsie al camionului Nikola Two Alpha
Bosch a lucrat împreună cu Nikola Motor Company pentru dezvoltarea sistemului de propulsie al camionului pentru transport pe distanțe lungi, Nikola Two Alpha.

Americanii de la Nikola Motor Company au prezentat camionul Nikola Two Alpha, a cărui tehnologie de propulsie bazată de pile de combustie cu hidrogen a fost dezvoltată de Bosch, în cadrul evenimentului Bikola World.

Bosch a dezvoltat sistemul de propulsie al camionului Nikola Two Alpha

„Bosch a fost partenerul nostru de inovare pentru ca viziunea noastră să devină realitate”, a declarat unul dintre reprezentanții Nikola. Camioanele Nikola prezintă inovații în domeniul automatizării, conectivității și electrificării cu ajutorul asistenței Bosch.

Furnizorul de tehnologie și servicii oferă soluții pentru vehiculele comerciale pentru a îmbunătăți eficiența și siguranța în transportul rutier de mărfuri. Pentru o abordare distinctivă, echipele de ingineri Bosch din Statele Unite și Germania au contribuit cu mai mult de 220.000 de ore la dezvoltarea camioanelor Nikola Motor Company.

„Aceasta a fost o colaborare de doi ani și jumătate care a vizat implementarea tehnologiei avansate într-o abordare complet nouă și unică a transportului cu cele mai înalte standarde de excelență în inginerie”, a declarat unul dintre reprezentanții Bosch.

VEZI ȘI: Camioanele extra-lungi devin tot mai populare în Europa

Unul dintre elementele cheie ale sistemului avansat al lui Nikola Two Alpha este unitatea de control a vehiculelor Bosch (VCU), care oferă o putere mai mare de calcul pentru funcții avansate, reducând în același timp numărul de unități independente.

VCU permite inovații viitoare oferind o platformă scalabilă pentru arhitectura electrică / electronică foarte complexă (E / E) necesară pentru a susține caracteristicile avansate ale camionului Nikola. Familia de camioane Nikola va fi conectată cu un sistem de operare avansat și securizat, care oferă actualizări și monitorizare în timp real, în timp real.

Bosch a dezvoltat un sistem de propulsie dedicat viitorul camion Nikola Two Alpha

Nikola Alpaha Two

De asemenea, camionul celor de la Nikola vine cu un sistem de propulsie cu pile de combustie pe bază de hidrogen care a fost dezvoltat de la zero împreună cu Bosch.

De asemenea, nemții au pregătit și eAxle, un motor electric destinat camioanelor folosite pentru a acoperi distanțe mari.

Tot cu ajutorul celor de la Bosch, americanii de la Nikola au dezvoltat și seria de sisteme de siguranță active. Acestea au fost deja implementate pe Nikola Two Alpha și mare parte dintre acestea sunt gata să ajungă în producția de serie.

Follow #infotrucker