Bosch lansează un sistem multi-camera pentru motostivuitoare

Bosch lansează un sistem multi-camera pentru motostivuitoare
Bosch a dezvoltat un sistem multi-camera pentru vehiculele de pasageri, iar acum, compania germană remodelează tehnologia și o introduce pe motostivuitoare.

Într-un depozit, spațiul de manevrare este unul îngust. Operatorii de pe motostivuitoare sunt nevoiți, de cele mai multe ori, să execute o mulțime de manevre fine în spațiile înguste din aceste depozite, iar la un moment dat, un accident se va întâmpla.

Bosch lansează un sistem multi-camera pentru motostivuitoare

Fie că vorbim despre accidente care implică vehiculul sau produsele din depozite, fie că discutăm despre accidente asupra muncitorilor, toate acestea ar putea fi evitate mult mai ușor.

Conform unui studiu realizat în Germania, anual circa 12.000 de accidente au loc în sectorul în care operează motostivuitoare. Iar Bosch spune că poate reduce numărul acestora cu ajutorul unui sistem care mai întâi a fost implementat pe autoturisme.

Vorbim despre un sistem multi-camera care oferă o vedere la 360 de grade asupra ariei în care operatorii își desfășoară activitatea. Sistemul este alcătuit din patru camere video cu dimensiuni compacte, imaginile preluate de acestea fiind mai apoi compuse într-un întreg pe un display aflat în fața operatorului.

VEZI ȘI: Volkswagen a prezentat în premieră primele informații despre Multivan 6.1

„Ochii unui operator nu pot fi îndreptați pretutindeni în același moment. Aici, intervine sistemul multi-camera de la Bosch”, a declarat un oficial al companiei germane.

Bosch lansează un sisteam multi-camera pentru motostivuitoare

Mai mult decât atât, în funcție de poziția volanului și sensul de mers, sistemul pregătit de Bosch poate oferi și indicații cu privire la traseul urmat, informații asemănătoare cu cele pe care un autoturism le generează în momentul în care se execută o manevră de mers cu spatele.

Follow #infotrucker