Sustenabilitate

Bosch și Qingling Motors s-au aliat pentru a dezvolta tehnologii cu hidrogen

Noua companie va comercializa sisteme de propulsie cu hidrogen către toți producătorii chinezi de vehicule.

Alături de producătorul de vehicule comerciale Qingling Motors, Bosch a înființat în China compania Bosch Hydrogen Powertrain Systems (Chongqing), care va dezvolta, asambla și comercializa sisteme de celule de combustie pentru piața chineză.

Obiectivul acestui jont venture este de a împărtăși expertiza celor doi parteneri despre tehnologie și de a contribui la dezvoltarea pieței chineze de celule de combustie. Potrivit estimărilor, în China ar putea circula în 2030 peste un milion de vehicule electrice alimentate cu hidrogen.

Bosch și Qingling Motors s-au aliat pentru a dezvolta tehnologii cu hidrogen

Compania va comercializa sisteme de celule de combustie către toți producătorii chinezi de vehicule. Componentele necesare, precum stivele de celule de combustie, compresorul de aer, unitățile de control și senzorii, vor fi produse de Bosch, în special la fabrica din Wuxi.

Producția de serie mică va începe în 2021, Tot în acest an, o flotă de 70 de camioane Qingling echipate cu celule de combustie Bosch va începe testele în operațiuni reale. Lansarea de piață a sistemului de celule de combustie este planificată pentru perioada 2022-2023.

VEZI ȘI: Ford F-Max cu rezervoare de hidrogen

Bosch lucrează de mulți ani în China cu Qingling, în domenii precum injecția de carburant sau sistemele de tratare a gazelor de eșapament. Bosch crede în viitorul hidrogenului și investește continuu în această tehnologie. În China, compania a construit centrul Wuxi pentru celule de combustie. Misiunea actuală este de a pregăti capacitățile de producție necesare pentru noile componente.

În Germania, Bosch lucrează cu celule de combustie în Bamberg, Feuerbach și Homburg. Împreună cu specialistul suedez Powercell, Bosch pregătește lansarea producției de serie mare a stivelor de celule de combustie începând din 2022.

Din aceeași categorie...

Back to top button