Bosch prezintă la CES 2020 mai multe produse ce utilizează inteligența artificială

Bosch prezintă la CES 2020 mai multe produse ce utilizează inteligența artificială

Sub sloganul „Avantajul IA. Construim încrederea împreună”, Bosch va prezenta la CES 2020 mai multe produse ce utilizează inteligența artificială.

Fie că este legată de conducerea automatizată, casa inteligentă sau producție, inteligența artificială (IA) a devenit o parte integrantă din viața de zi cu zi. Bosch utilizează inteligența artificială și Internet of Things (IoT) pentru a face viața oamenilor mai ușoară și mai sigură, Sloganul

Accentul este pus pe inteligența artificială sigură și robustă pentru fabricarea produselor inteligente, pe care Bosch le va prezenta în cadrul CES 2020 de la Las Vegas.

Parasolarul Virtual este unul din produsele care își fac debutul în cadrul CES 2020, cel mai mare târg de produse electronice din lume. Produsul a câștigat și Premiul pentru Inovație al CES®, alături de afișajul auto 3D al Bosch.

Alte utilizări importante ale inteligenței artificiale Bosch din cadrul târgului includ o aplicație pentru întreținere predictivă pentru Stația Spațială Internațională, un sistem pentru monitorizarea interiorului autovehiculelor și o platformă inteligentă pentru diagnosticarea medicală.

Se preconizează că volumul pieței globale pentru aplicații care utilizează inteligența artificială va ajunge la aproximativ 120 de miliarde de dolari de-a lungul aceleiași perioade, un nivel de douăsprezece ori mai mare decât cel din 2018 (sursă: Tractica).

Bosch dorește să valorifice acest potențial, investind deja 3.7 miliarde de euro pe an în dezvoltarea de software, are în prezent peste 30.000 de ingineri programatori și 1.000 de angajați care lucrează pentru IA.

Mai mult, Bosch a implementat un program de instruire cuprinzător.

Programul include formate de instruire pentru trei niveluri diferite, pentru manageri, ingineri și dezvoltatori de IA, precum și linii directoare referitoare la utilizarea responsabilă a IA.

În acest sens, Bosch și-a întocmit propriu set de principii cu privire la IA care reglementează problemele referitoare la securitatea și etica IA. Prin acestea și propria expertiză, compania dorește să consolideze încrederea consumatorilor și partenerilor săi.

Primul parasolar virtual din lume a fost creat în SUA
Mințile creative Bosch din domeniul IA dezvoltă produse inovatoare pentru mobilitate, case inteligente și Industria 4.0.

Prima aplicație IA din lume pentru sectorul auto, care își sărbătorește premiera mondială în Las Vegas, a fost creată în SUA: Parasolarul Virtual, care este un parasolar digital transparent. Un ecran LCD transparent, conectat la camera video care monitorizează habitaclul detectează direcția în care privește șoferul.

Cu ajutorul algoritmilor inteligenți, Parasolarul Virtual analizează aceste informații și întunecă numai partea parbrizului prin care strălucirea soarelui poate deranja șoferul. Parasolarul Virtual a obținut cel mai mare scor din categoria sa în cadrul Premiilor CES pentru cele mai bune inovații.

Bosch prezintă la CES 2020 mai multe produse ce utilizează inteligența artificială

De asemenea, noul ecran 3D Bosch a câștigat la categoria sa. Cu ajutorul tehnologiei pasive 3D, ecranul generează un efect tridimensional realist pentru imagini și alerte. Acest lucru permite vizualizarea informațiilor mai rapid decât în cazul afișării pe ecrane convenționale, îmbunătățind siguranța în trafic.

Un plus de siguranță este asigurat și de noul sistem Bosch de monitorizare a habitaclului pentru autovehicule. Acesta detectează când șoferul devine somnolent sau se uită la telefon, pe baza mișcării pleoapelor, a direcției privirii și poziției capului – și alertează șoferul cu privire la situațiile critice.

VEZI ȘI: Șoferi! Nu plecați la drum fără să curățați zăpadă și gheață de pe camion

De asemenea, monitorizează habitaclul autovehiculului în vederea determinării numărului de ocupanți, a locului și a poziției acestora. Acest lucru permite optimizarea operării sistemelor de siguranță, precum airbagurile, într-o situație de urgență.

 

 

Light Drive transformă ochelarii purtați zi de zi în ochelari inteligenți
În cadrul CES, Bosch prezintă și multe inovații non-IA. De exemplu, modulul său Light Drive pentru ochelari inteligenți este prima soluție din lume pe bază de senzori pentru transformarea unei perechi de ochelari normali în ochelari inteligenți.

Este cu peste o treime mai îngust decât celelalte soluții de pe piață și cântărește mai puțin de zece grame. Imaginile clare proiectate în câmpul vizual al purtătorului, care sunt clar perceptibile chiar în lumina directă a soarelui, includ de la informații de navigare și mesaje text până la înregistrări în calendar și instrucțiuni de utilizare – în funcție de informațiile primite de la un smartphone sau ceas inteligent.

Bosch prezintă la CES 2020 mai multe produse ce utilizează inteligența artificială

În cadrul CES, prin piesa de rezistență care înglobează tehnologia de transport cu ajutorul IoT, Bosch prezintă soluțiile pe care le pune la dispoziția producătorilor de autovehicule și a furnizorilor de servicii de mobilitate pentru electrificarea, automatizarea, conectivitatea și personalizarea autovehiculelor folosite pentru ride-sharing.

Portofoliul său nu include doar componente, ci și servicii de mobilitate conectate perfect care oferă utilizatorilor flexibilitate în modul de utilizare, administrare, tarifare și întreținere a propriilor flote de autovehicule, precum și care garantează siguranța fiecărei călătorii. La standul Bosch, vizitatorii pot vedea și tehnologii pentru conducere și senzori îmbunătățite pentru mobilitatea conectată și cu zero emisii din viitor.

Inteligența artificială Bosch utilizată în spațiu și medicină
Compania a stabilit obiective înalte pentru sistemul de senzori SoundSee, care a fost lansat în spațiu la sfârșitul anului 2019.

Fiind instalat pe robotul zburător autonom al NASA, Astrobee, SoundSee va izola sunete neobișnuite de pe Stația Spațială Internațională, va analiza materialul audio cu ajutorul unei analize realizate de IA și va indica momentele în care sunt necesare activitățile de întreținere.

Începând cu prima parte a anului 2020, datele audio înregistrate de SoundSee vor fi transmise către o unitate de control de la sol, configurată conform specificațiilor NASA și integrată în Centrul de Cercetare Bosch din Pittsburgh, PA.

Sistemul, care nu depășește dimensiunile unei cutii de alimente, a fost dezvoltat în SUA alături de Astrobotic, în cadrul unei colaborări pe probleme de cercetare cu NASA.

Un produs complet legat de pământ, dar nu mai puțin inovator, este Vivascope, o platformă inteligentă pentru patologie care ajută diagnosticarea medicală.

Vivascope mărește specimene precum cele de sânge și alte fluide corporale, digitalizează rezultatele microscopice și le analizează cu ajutorul algoritmilor susținuți de inteligența artificială. Poate identifica anomaliile celulare cu precizie și rapiditate și poate asigura o asistență utilă pentru medici în activitățile de evaluare și diagnoză.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.