Tehnologie

Bosch începe producția de volum a semiconductorilor SiC

După mai mulți ani de dezvoltare, Bosch a început astăzi producția de volum a semiconductorilor de putere fabricați din carbură de siliciu (SiC).

Sunt mici, puternici și extrem de eficienți. Semiconductorii din carbură de siliciu (SiC), mai eficienți decât cei fabricați din siliciu pur, au un viitor strălucit în electromobilitate, iar Bosch intenționează să devină principalul furnizor mondial de astfel de chip-uri.

Bosch începe producția de volum a semiconductorilor SiC

În urmă cu doi ani, furnizorul de tehnologie și servicii a anunțat că va merge înainte cu dezvoltarea semiconductorilor SiC. Pentru aceasta, Bosch a dezvoltat propriile procese de fabricație, folosite pentru a produce chipurile speciale de la începutul anului 2021, pentru teste la clienți.

”Caietul de comenzi este plin, grație exploziei electromobilității”, a declarat Harald Kroeger, membru al Consiliului de Administrație al Robert Bosch GmbH. În viitor, Bosch intenționează să își extindă capacitatea de producție la sute de milioane de unități anual.

Compania a început deja să extindă zona microbiologic pură de la fabrica sa din Reutlingen. În paralel, compania dezvoltă a doua generație de chip-uri SiC, care vor fi și mai eficiente și ar trebui să intre în producția de serie în 2022.

VEZI ȘI: Camioanele Nikola cu hidrogen vor folosi celule de combustie Bosch

Semiconductorii din carbură de siliciu sunt ideali pentru utilizarea intensă a energiei, precum vehiculele electrice. Avantajul de autonomie față de produsele fabricate doar din siliciu este de aproximativ 6%. Din acest motiv, studiile estimează că cererea de astfel de produse va crește la 2,5 miliarde de dolari până în 2025.

Pentru a acoperi cererea, Bosch a extins deja zona pură de la fabrica din Reutlingen cu 1.000 mp, la începutul anului 2021. Alți 3.000 mp vor fi adăugați până la finalul anului 2023.

Secretul din spatele semiconductorilor SiC este integrarea unui atom de carbon în structura cristalină a siliciului ultra-pur, materialul nou creat având proprietăți fizice speciale. De exemplu, semiconductorii SiC suportă frecvențe de comutare mai mari decât cipurile de siliciu pur, iar pierderile de energie prin căldură sunt reduse la jumătate. Noile chip-uri sunt importante și pentru sistemele de 800 V, unde permit o încărcare mai rapidă și performanțe mai bune.

În viitor, Bosch va furniza semiconductori SiC atât ca chip-uri individuale, cât și în sisteme complexe precum e-axle. Combinația dintre motorul electric, cutia de viteze și electronica de putere atinge un randament de până la 96%, economisind energia și crescând autonomia vehiculelor electrice.

Din aceeași categorie...

Back to top button