Bosch și Daimler au primit aprobare pentru parcarea automată neasistată de om

Bosch și Daimler au primit aprobare pentru parcarea automată neasistată de om

Da, ați citit bine! Bosch și Daimler au primit aprobarea pentru parcarea automată neasistată de om din partea autorităților Baden-Württemberg.

Bosch și Daimler au primit aprobarea din partea autorităților Baden-Württemberg ca în interiorul muzeului Mercedes-Benz să poată pune în aplicare, în condiții reale de trafic, parcarea automată neasistată de om.

Nu este vorba doar de manevrarea cu spatele în locul de parcare, cunoscută deja inclusiv de la camioane, ci cu mult mai mult.

Practic, șoferul, după ce se dă jos în curtea muzeului, își trimite mașina să-și găsească singură un loc în parcarea etajată. La întoarcere, șoferul își “cheamă” mașina cu ajutorul telefonului mobil.

Bosch a pus la punct infrastructura, iar Mercedes-Benz livrează mașinile.

Toată instalația cu senzori și radare este furnizată de Bosch, ea fiind și cea care dirijează mașina spre un anumit loc, pe un anumit traseu, evitând orice obstacol fix sau mobil.

Apropo, deocamdată doar acolo și doar cu autoturisme Mercedes-Benz de generație recentă se poate verifica cât de bine funcționează tot sistemul.

VEZI ȘI: Tahograful inteligent acceptat și în Norvegia, Liechtenstein, Islanda, respectiv Elveția

În rest, nu există vreo altă restricție. Singurul indiciu că mașinile respective  merg de capul lor sunt luminile turcoaz – ca să știți ce sunt atunci când le veți întâlni.

De aproape patru ani se lucrează la această inițiativă, și a primit acceptul abia după verificări minuțioase din partea TÜV.

Se speră ca după acest prim pas, să apară solicitări pentru parcarea automată și din alte centre din lume acolo unde sunt staționate multe autoturisme.

Autovehiculele autonome devin tot mai aproape de intrarea în producția de serie, pentru aceasta implicându-se nu doar industria, ci și politicul cu viziune.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.