InfoTechParcariȘtiri

Bosch simplifică găsirea unui loc liber în parcările de tip „park and ride”

Atunci când şoferii ştiu că există un loc liber într-o parcare de tipul „park and ride”, sunt mai multe șanse să-şi parcheze autovehiculele şi să folosească serviciile de transport public.

Aceasta este ideea de bază din spatele proiectului pilot pentru gestionarea activă a locurilor de parcare pe care Verband Region Stuttgart (Asociaţia Regională Stuttgart) îl lansează în prezent în colaborare cu Robert Bosch GmbH.

În cadrul a 15 parcări de tipul „park and ride” situate de-a lungul liniilor pentru navetişti S2 (Schorndorf) şi S3 (Backnang), senzorii produşi de Robert Bosch GmbH vor identifica locurile de parcare libere minut cu minut şi vor transmite aceste informaţii în timp real, conform planurilor.

Bosch simplifică găsirea unui loc liber în parcările de tip "park and ride"

Informaţiile privind locurile libere de parcare vor fi apoi disponibile pe pagina de internet şi aplicaţia VVS Tranzit and Tariff Association Stuttgart. Unsprezece oraşe şi comunităţi din nord-estul zonei metropolitane Stuttgart au fost de acord să susţină proiectul pilot.

Acestea vor oferi conexiune la internet şi electricitate pentru parcările de tip „park and ride”, majoritatea dintre acestea fiind deţinute şi administrate de autorităţile locale. Verband Region Stuttgart va susţine acest proiect cu finanţări dintr-un program național care are ca obiectiv transformarea oraşului Stuttgart într-un model de sustenabilitate.

[pullquote align=”full” cite=”Dr. Jürgen Wurmthaler, responsabil pentru dezvoltarea afacerii la nivel regional ” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]În parcările urbane, mulţi ani, standardul a fost să numărăm de câte ori se deschid porțile pentru a calcula locurile de parcare disponibile din interior. Suntem deschizători de drumuri cu parcările de tip „park and ride”.[/pullquote]

VEZI ȘI: Bosch transformă vehiculele conectate în asistenți personali

[pullquote align=”full” cite=”Dr. Dirk Hoheisel, membru al Consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Cu ajutorul senzorilor noştri, facem locurile de parcare parte din internetul lucrurilor. Îi scutim pe şoferi de grija căutării locurilor libere în aceste parcări. Astfel, reducem aglomerarea asociată cu procesul de căutare a unui loc de parcare şi minimizăm impactul asupra mediului.[/pullquote]

Proiectul pilot va începe în 2016, odată cu montarea senzorilor Bosch şi va continua până în luna iunie 2018. De asemenea, va fi examinat şi analizat nivelul de ocupare, pentru a vedea dacă informaţiile în timp real privind locurile libere din parcările de tip „park and ride” încurajează într-adevăr mai mulţi şoferi să folosească autobuzele sau trenurile. În regiunea Stuttgart, există peste 100 de parcări de tip „park and ride” cu o capacitate de 50 – 700 de locuri. Cea mai mică parcare inclusă în proiectul pilot are 49 de locuri (Schorndorf), iar parcarea cea mai mare are peste 520 de locuri (Waiblingen).

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button