Logistica

Boston Dynamics a început să producă robotul pentru logistică

Compania americană Boston Dynamics a anunțat startul vânzărilor pentru robotul de logistică, destinat încărcării și descărcării vehiculelor și containerelor.

Datorită numărului foarte mare de pre-comenzi, producția pentru întreg anul 2022 este deja rezervată. Boston Dynamics primește în acest moment comenzi cu livrare în 2023 și 2024.

Boston Dynamics a început să producă robotul pentru logistică

Primele companii care vor folosi robotul Stretch sunt DHL Supply Chain (care a investit 15 milioane de dolari în această tehnologie), Gap, H&M și Performance Team (o companie din grupul Maersk).

Stretch este proiectat pentru a încărca și descărca complet automat vehiculele și containerele, cu ajutorul benzilor transportoare din platformele logistice. El poate procesa pachete de diverse dimensiuni și greutate de până la 26 kg.

VEZI ȘI: MAN a prezentat în România sistemul de camere OptiView

Robotul poate fi instalat în câteva zile în cadrul depozitelor existente și integrat într-un sistem modular și scalabil. El are un sistem de viziune cu care detectează cutiile și împrejurimile containerelor, precum și un sistem de prindere cu vacuum.

Stretch nu necesită pre-programare sau informații despre mărimea pachetelor. El ia decizii în timp real, fără nevoie de ghidare explicită sau supervizare. Robotul poate lucra mai mult de un schimb cu o singură încărcare și până la 16 ore cu o baterie mai mare, furnizată opțional.

”Criza de forță de muncă din industria logistică și întreruperile de aprovizionare produc încă probleme în mișcarea bunurilor. Stretch face operațiunile logistice mai eficiente și mai predictibile, dar și mai sigure, deoarece poate aborda cele mai fizice operațiuni din depozite”, a declarat Robert Playter, CEO al Boston Dynamics.

Din aceeași categorie...

Back to top button