GreenZone

BP va crește numărul punctelor de încărcare din benzinăriile Aral din Germania

BP are în plan să crească numărul punctelor de încărcare și să dezvolte soluții de încărcare special pentru camioane electrice în rețeaua Aral din Germania.

Cu investiții planificate de până la 10 miliarde de euro în Germania până în 2030, BP vrea să transforme filiala sa din Germania într-o „companie energetică integrată”.

BP va crește numărul punctelor de încărcare din benzinăriile Aral din Germania

Compania petrolieră britanică BP, care deține marca germană de benzinării Aral, și-a propus să crească de peste zece ori numărul punctelor sale de încărcare ultra-rapidă cu o putere de încărcare de cel puțin 150 de kilowați din Germania, până în 2030.

Cu peste 1.700 de puncte de încărcare pentru autoturisme, BP operează în prezent una dintre cele mai mari rețele de încărcare ultra-rapidă din Germania sub marca Aral pulse. Potrivit BP, această rețea va crește până la 5.000 de puncte de încărcare cu cel puțin 150 kW până în 2025 și până la 20.000 de puncte de încărcare până în 2030.

VEZI ȘI: Primul coridor de încărcare a camioanelor electrice din Europa

Există, de asemenea, planuri de a oferi soluții de încărcare dezvoltate special pentru camioane electrice, precum și alte energii cu emisii reduse de CO2 pentru alimentarea vehiculelor. Va fi dezvoltată o rețea de centre de mobilitate cu emisii reduse de CO2 pentru transportul mediu și greu.

Condiția prealabilă este ca autoritățile să accelereze în continuare ritmul de aprobare și de acces la rețea.

Potrivit Asociației Federale a Industriei Energiei și Apei, la începutul lunii iulie existau în Germania aproape 101.000 de puncte de încărcare publice pentru automobilele electrice, dintre care aproximativ 10.300 erau puncte de încărcare ultra-rapidă, adică opțiuni de încărcare cu o capacitate de încărcare de 150 de kilowați sau mai mult.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button