ServiceȘtiri

BPW a lansat plăcuțe de frână noi și senzori speciali capabili să indice uzura elementelor mobile

Sistemul de frânare este o componentă extrem de importantă, indiferent că vorbim despre autoturisme sau despre vehiculele de transport.

BPW, unul dintre cei mai mari constructori de astfel de sisteme a pregătit o serie de noutăți în pentru domeniul trasporturilor.

BPW a lansat plăcuțe de frână noi și senzori speciali capabili să indice uzura elementelor mobile

Conform declarațiilor făcute de oficialii companiei, în perioada următoare clienții vor putea comandat plăcuțe de frână noi care integrează și senzori meniți să indice uzura acestora.

Uzura în exces poate cauza probleme masive de frânare, în timp ce înlocuirea prematură a plăcușelor de frână generează costuri suplimentare nejustificate. În aceste condiții, noile plăcuțe pregătite de BPW vor veni cu un indicator de uzură care comunică cu sistemele electronice ale vehiculului.

Astfel, cei care se ocupă de gestionarea flotelor vor putea vedea în permanență starea sistemului de frânare și vor putea decide momentul optim pentru înlocuirea lor.

Sezorul pregătit de BPW este fixat în parte interioară a sistemului de frânare și este protejat de posibilele lovituri. Acesta nu necesită mentenanță, nu se uzează și nu are părți în mișcare. Mai mult decât atât, după înlocuirea plăcuțelor de frână sau a garniturilor, acesta nu necesită calibrare.

VEZI ȘI: Control de anvergură în parcările de camioane din zona Hamburg

În același timp, senzorul este capabil să măsoare și mișcarea etrierului și va oferi informații importante înainte ca sistemului de fârnare să se supraîncălzească. Astfel, noile tehnologii vor oferi siguranță suplimentară în timpul transporturilor.

Pe lista de noutăți a celor de la BPW se află și noul disc de frână ECO Disc TS2.

„Plăcuțele de frână și garniturile sunt unele dintre cele mai importante elemente ale sistemului de fânare. Acestea necesită o atenție sporită, iar cu noile sisteme pregătite de BPW transformăm modul în care acestea pot fi monitorizare”, a declarat Katharina Kermelk, manager de produs în cadrul BPW.

Din aceeași categorie...

Back to top button