BPW 9t Airlight II, cea mai ușoară axă pentru semiremorci

BPW 9t Airlight II, cea mai ușoară axă pentru semiremorci
BPW, producătorul german de echipamente auxiliare pentru camioane și semiremorci, oferă cea mai ușoară axă pentru semiremorci, denumită 9t Airlight II.

Conform BPW, toate componentele folosite la producția axei 9t Airlight II au o greutate totală de doar 370 de kilograme. În aceste condiții, nu vorbim doar despre o îmbunătățire totală a masei maxime autorizate, ci și de beneficii la nivelul costurilor.

BPW 9t Airlight II, cea mai ușoară axă pentru semiremorci

Mulțumită componentelor mai ușoare, semiremorcile echipate cu această axă vor putea aduce un plus de până la 900 de euro pe an în dreptul veniturilor, concomitent cu reducerea poluării cu până la 200 de kilograme de CO2/an.

Pentru realizarea acestei axe, BPW a folosit doar materiale ușoare. Axa are butuc din aluminiu, discuri de frână ECO TS2 și brațe fabricate din materiale ultra-ușoare, având ca exemplu structura interioară a oaselor umane.

Pentru a vedea clar care sunt beneficiile unei astfel de axe, cei de la BPW au venit și cu un exemplu. În cazul utilizării axei 9t Airlight II, o semiremorcă cisternă va putea transporta 112 litri în plus de păcură.

VEZI: Autobuze noi Mercedes-Benz Conecto și Citaro Hybrid livrate către OTL Oradea

Pentru o flotă formată din 10 vehicule cu o medie anuală de 120.000 de kilometri și o durată medie de utilizare de patru ani, companiile vor obține un venit extra de 38.000 de euro. Totodată, emisiile de CO2 vor fi reduse pentru această peroadă cu peste 8.000 de kilograme.

„Acum a devenit mai ușor, mai profitabil și mai prietenos cu mediul. Acest lucru se datorează materialelor ușoare folosite pentru construcția axei, iar plusul la nivelul veniturilor poate fi identificat rapid”, a declarat Andreas Poll, directorul departamentului de produs din cadrul BPW.

Follow #infotrucker