ȘtiriTehnologie

BPW utilizează tehnologia BMW i pe o axă electrică dezvoltată pentru camioane

La IAA 2018, BPW și BMW i au anunțat semnarea unui parteneriat, care îi permite producătorul de axe să utilizeze tehnologia bateriei BMW i pe o axă electrică dezvoltată pentru camioane.

După cum deja ați observat, industria auto începe din ce în ce mai mult să îmbrățișeze tehnologiile verzi, iar producătorii de camioane nu fac rabat de la această regulă.

BPW utilizează tehnologia BMW i pe o axă electrică dezvoltată pentru camioane

În cazul de față vorbim despre BPW, un important producător european de axe, care folosește tehnologia bateriei BMW i utilizată pe modele electrice și hibride ale producătorului din Munchen, la o axa electrică dezvoltată pentru camioane ușoare de până la 7.5 tone.

Axa electrică a intra în producție în serii mici la începutul lui 2019, fiind folosită la conversia modelului Mercedes-Benz Vario utilizat în aplicațiile municipale, dezvoltat de Paul Nutzfahrzeuge și prezentat în cadrul Bauma 2019.

„Suntem încântați de faptul că BMW i a contribuit cu un sistem de baterii încercat și testat. Axa electrică nu numai că permite integrarea acesteia în platformele existente, dar oferă, de asemenea, o înlocuire neutră pentru greutatea unităților convenționale și astfel menține sarcina maximă utilizabilă”, a declarat Markus Schell, unul dintre reprezentanții BPW.

VEZI ȘI: MAN Individual, noua divizie specializată în conversii și modificări a celor de la MAN

Sistem electric de propulsie destinat vehiculelor cu o capacitate mai mare de 7.5 tone este într-un proces de testare, urmând ca primele unități să apară în prima parte a acestui an.

Însă, BPW a anunțat că este în curs de dezvoltare un concept de axă electrică pentru camioane cu o greutate maximă autorizată de 26 de tone. Producătorul de axe și componente pentru remorci spune că un astfel de prototip va fi testat în perioada următoare.

BMW i este o sub divizie a producătorului german care se ocupă de dezvoltarea modelelor electrice și hibride. Primul electric oferit de BMW este i3, în timp ce gama de hibrizi are deja reprezentanți de seamă (Seria 5, Seria 7).

Din aceeași categorie...

Back to top button