Știri

Brexit: Informații pentru transportatori despre situația din Olanda de după perioada de tranziție

Oricare ar fi rezultatul negocierilor post Brexit, sfărșitul perioadei de tranziție de la 31 decembrie 2020 va aduce schimbări semnificative pentru companiile de transport.

Porturile maritime din Franța, Belgia și Olanda reprezintă poarta de acces din Europa pentru toate mărfurile care provin sau merg către Regatul Unit.

Brexit: Informații pentru transportatori despre situația din Olanda de după perioada de tranziție

Prin urmare este foarte important ca părțile interesate să îți asume propriile responsabilități și să se pregătească pentru noile proceduri vamale și de control la frontieră, atât din partea europeană, cât și din partea Marii Britanii.

Pentru transportul portuar din Olanda include pregătirea pentru utilizarea sistemului comunitar de porturi digitale care va asigura un flux lin de trafic și mărfuri prin cele cinci terminale de feribot.

Există o mulțime de informații online disponibile în trei limbi (olandeză, germană și enegleză), despre sistemul olandez Portbase care funcționează pe transportul direct către Marea Britanie.

VEZI ȘI: Aproape 207.000 de vehicule comerciale au fost controlate în octombrie la nivel european

Ca partea a unei campanii comune denumită „Pregătește-te pentru Brexit”, părțile interesate din țară și din străinătate sunt informate intens despre modul în care companiile trebuie să se pregătească pentru a putea tranzacționa fără probleme cu Mrea Britanie prin porturile olandeze la după încheiera perioadei de tranziție.

Așa cum deja se știe, la finalul acestei perioade se vor aplica formalități vamale care ar putea duce la întârzieri și care ar putea provoca blocaje de trafic în jurul terminalelor de feriboturi.

Rijkswaterstaat a încheiat acorduri cu municipalitățile relevante și companiile de feriboturi cu privire la proiectarea și utilizarea zonelor de parcare temporară de lână terminale pentru a preveni pe cât posibil aglomerația. Camioanele le vor putea folosi până la 24 de ore.

Tot Rijkswaterstaat coordonează și planurile de trafic cu toți partenerii relevanți, inclusiv panourile cu mesaje dinamice de-a lungul autostrăzii.

Din aceeași categorie...

Back to top button