Pe termen mediu, Brexitul nu va aduce nicio schimbare în transportul rutier

Pe termen mediu, Brexitul nu va aduce nicio schimbare în transportul rutier
Chiar dacă Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană, pe termen mediu, Brexitul nu va aduce nicio schimbare în transportul rutier, spune un reprezentant al Comisiei Europene.

În 2019, ne-am tot obișnuit ca Marea Britanie să vină cu o decizie clară cu privire la părăsirea Uniunii Europene. Dar, începând cu 1 februarie 2020, lucrurile au devenit realitate, iar Brexitul a avut loc, ceea ce înseamnă că Marea Britanie nu mai face parte din Uniunea Europeană.

Pe termen mediu, Brexitul nu va aduce nicio schimbare în transportul rutier

În următoarea perioadă sunt așteptate o serie de rapoarte, norme și reguli noi care să fie votate și acceptate de ambele părți. Totuși, indiferent de situație, nu vor apărea modificări până la 1 ianuarie 2021. În același timp, unul dintre reprezentanții Comisei Europene vine cu vești bune pentru transportatori.

VEZI ȘI: Germania investește 11 miliarde de euro pentru îmbunătățirea transportului feroviar de mărfuri

„Pe termen mediu nu se schimbă nimic pentru transportatorii care operează rute între Europa continentală și Marea Britanie”, a declarat reprezentantul Comisiei Europene pentru presa din internațională.

Așa cum aminteam și mai sus, conform acordului semnat între Marea Britanie și reprezentanții de la Bruxelles ca uramare a Brexitului, cele două părți au stabilit o perioadă de tranziție în care vor negocia noile reguli cu privire la transportul bunurilor. Această perioadă se va încheia în 31 decembrie 2020, dar ar putea fi extinsă în cazul în care nu se ajunge la un acord.

Pe de altă parte, același reprezentant al Comisiei Europene menționează că în cazul în care nu se va ajunge la un numitor comun, există șansa ca totul să se încheie cu un Brexit fără acord.

Foto – pixabay

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.