Anvelope

Bridgestone U-AP 002, o nouă anvelopă pentru autobuze urbane

Bridgestone a lansat U-AP 002, noul său vârf de gamă în segmentul pentru autobuze urbane. Succesorul modelului U-AP 001 a fost proiectat pentru un consum redus și o durabilitate mai mare.

Răspândirea autobuzelor electrice, diversificarea sistemelor de propulsie și regulamentele mai stricte privind emisiile au îmbunătățit sustenabilitatea și eficiența autobuzelor urbane. Dar aceste schimbări înseamnă că managerii de flote așteaptă și mai mult de la anvelope. De aceea, Bridgestone a dezvoltat anvelopa U-AP 002, venită în întâmpinarea noilor provocări ale mobilității urbane.

Bridgestone U-AP 002, o nouă anvelopă pentru autobuze urbane

U-AP 002 vine cu un calificativ B pentru rezistența la rulare, pentru a reduce consumul de carburant și emisiile. Durata de viață este de asemenea cu 9% mai mare față de generația precedentă. Peretele lateral gros și carcasa puternică oferă o robustețe înaltă și mai multe vieți, prin reșapare. Toate aceste calități se combină pentru un cost total de proprietate pe kilometru foarte redus.

VEZI ȘI: Primul autobuz electric eCitaro cu a doua generație de baterii litiu-ion

Capacitatea de încărcare a lui U-AP 002 este mai mare cu 200 kg față de generația precedentă. Astfel, noul model este potrivit și pentru autobuzele electrice. De asemenea, zgomotul emis este mai mic cu 2 decibeli față de predecesorul său. Noua anvelopă este certificată și pentru circulația pe timp de iarnă, cu marcaje 3PMSF și M+S.

Bridgestone U-AP 002, o nouă anvelopă pentru autobuze urbaneBridgestone’s U-AP 002 vine și cu îmbunătățiri la nivelul benzii de rulare și compusului de cauciuc. Astfel, anvelopa suportă un cuplu motor mai mare, este mai rezistentă la impact și la uzură, are o rezistență la rulare mai mică, dar și o aderență mai bună pe asfalt ud.

Dezvoltată la Centrul Bridgestone din Roma și produsă în Europa, noua anvelopă U-AP 002 a fost testată în 7 țări, în flote cu autobuze diesel, hibride și electrice.

Anvelopa este disponibilă de la 1 aprilie 2021 în dimensiunea principală: 275/70 R22.5. Dimensiunile 245/70 R19.5, 215/75 R17.5 și 315/60 R22.5 vor fi disponibile mai târziu în acest an, iar 265/70 R19.5 va fi lansată în 2022. Anvelopele pe 22,5 inchi vor fi echipate cu sisteme de identificare RFID.

Din aceeași categorie...

Back to top button