In Focus

Britanicii au deschis 20 de noi locații pentru testare COVID-19 a șoferilor de camion

Guvernul britanic a deschis 20 de noi locații pentru testarea COVID-19 a șoferilor de camion care merg în Franța, a anunțat Grant Shapps, ministrul britanic al transporturilor.

Guvernul britanic a luat măsuri suplimentare pentru a ajuta pe șoferii de camion să fie testați înainte de a călători în Kent sau către orice terminal cu rute spre Franța, într-un efort de a reduce întreruperea fluxului de mărfuri peste Canalul Mânecii.

Britanicii au deschis 20 de noi locații pentru testare COVID-19 a șoferilor de camion

Astfel, pe 2 și 3 ianuarie, guvernul britanic a deschis, la nivel național, 20 de noi locații pentru testarea COVID-19 a șoferilor de camion care călătoresc în Franța, iar alte câteva vor fi deschise în următoarele zile.

În plus, pentru a ajuta transportatorii să traverseze Canalul Mânecii, cât mai repede posibil, guvernul britanic va furniza gratuit truse de testare complete oricărei companii care-și amenajează la sediu un centru pentru testare COVID-19 a șoferilor de camion care se îndreaptă spre Franța.

Astfel, se evită riscul întârzirilor în Kent sau în alte zone, din cauza timpilor de așteptare a rezultatelor testelor.

”Pentru a păstra un trafic fluid în Kent, este esențial ca șoferii de camion să fie testați înainte să călătorească în zonă și să aibă un permis de acces Kent, înainte de a se îndrepta către frontieră, iar aceste noi locații de testare, atât în stațiile de carburant, cât și în locațiile unor companii, vor ajuta la reducerea întârzierilor”, spune Grant Shapps, ministrul britanic al transporturilor.

Testele vor fi disponibile în punctele de informare pe care guvernul britanic le-a înființat pentru transportatorii din întreaga țară, inițial pentru a oferi sfaturi cu privire la cerințele privind călătoria în Europa continentală, după ieșirea din Uniunea Europeană.

VEZI ȘI: 16 camioane au ars complet într-un incendiu din zona Marsilia, Franța

În zece dintre aceste locații de testare va fi personal militar, care vor folosi teste rapide COVID-19, rezultatul fiind oferit șoferilor de camion într-o oră. Armata britanică are experiență în utilizarea acestor teste rapide antigen, pe care le-a folosit pentru testarea în masă în Liverpool, Merthyr Tydfil și Medway.

Pe lângă furnizarea de teste, personalul din locațiile de testare poate oferi și îndrumări cu privire la noile proceduri de frontieră, după terminarea perioadei de tranziție Brexit, și poate verifica dacă șoferii de camion au toate documentele necesare.

Organizarea britanicilor vine după ce mii de camioane au fost blocate în Kent la finalul lui 2020, după ce Franța și-a închis frontiera din cauza preocupărilor cu privire la o nouă tulpină COVID-19 descoperită în Regat.

Din aceeași categorie...

Back to top button