Infrastructura

Bruxelles alocă 13.1 miliarde de euro pentru conectare europeana

Uniunea Europeană a aprobat faza finală a proiectului de conectare europeana, care include 13 proiecte de infrastructură cofinanțate din Italia.

Ca parte a programului de conectare a Europei, Italia va accesa mai multe de un miliard si jumatate de euro, pentru 13 proiecte de infrastructura.

Bruxelles alocă 13.1 miliarde de euro pentru conectare europeana

Italia a supus spre aprobare 71 de proiecte de infrastructură care necesită co-finanțare pentru un total de 6.8 miliarde de euro.

La nivel continental, în acest an, Uniunea Europeana a fost generoasa cu sectorul de transport și a decis să aloce fonduri comunitare pentru un total de 13.1 miliarde de euro care vor fi alocate pentru 276 de proiecte de transport din intreaga Uniune.

Contribuția financiară a Uniunii Europene este alcătuita din subvenții destinate să acopere de la 20% la 85% din fonduri, în funcție de tipul de proiect.

Din pacate, Romania ramane codasa Europei in ceea ce priveste absortia de fonduri europene pentru proiecte mari de infrastructura, in pofida faptului ca autoritatile de la Bucuresti au regandit Master Planul pentru Transport, care, in viziunea europenilor nu se imbina cu nevoile Uniunii.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button