Știri

Fonduri de la UE pentru rezolvarea problemei imigrantilor de la Calais

In timp ce continua asediul imigranti la terminalul Eurotunnel din Calais, Comisia Europeana este constienta de urgenta si decide sa intervina prin furnizarea de resurse Frantei si Marii Britanii, care in ultimele zile au cerut interventia Uniunii Europene.

Asaltul in masa al imigrantilor la navete feroviare care calatoresc din Franta in Anglia se intampla in fiecare noapte, cu toate ca in ultimele zile numarului acestora a scazut fata de saptamana trecuta, asta dupa ce guvernul francez a dislocat mai multe efective de politie.

Buletinul dintre 4 spre 5 august arata ca 350 de imigranti au incercat patrunderea in terminalul Eurotunnel, din care 140 au fost interceptate si 10 retinute. Cu o noapte inainte, 600 de imigranti au fortat accesul in terminal.

Fonduri de la UE pentru rezolvarea problemei imigrantilor de la Calais

Pentru a preveni accesul imigrantilor in terminalul si in tunelul de sub Canalul Manecii, administratorul acstuia a propus construirea unui zid lungul sase sute de metri pentru a proteja vehiculele usoare imbarcare zona.

Pentru a urgenta constructia, Uniunea Europeana va aloca fondurile, ca parte a programului european in materie de regugiati. O prima transa de 27 de milioane euro a fost deja platit catre Marea Britanie, urmand ca Franta sa primeasca si ea 20 de milioane euro.

Pana in 2020, Bruxelles va aloca Frantei 266 milioane de euro pentru a rezolva aceasta problema, in timp ce Marea Britanie va primi 370 de milioane euro.

Din aceeași categorie...

Back to top button