Bruxelles-ul a alocat României un miliard de euro pentru modernizarea infrastructurii

Bruxelles-ul a alocat României un miliard de euro pentru modernizarea infrastructurii

Bruxelles-ul a alocat 4 miliarde de euro pentru infrastructură în Europa, din care un miliard a fost alocat României pentru modernizarea infrastructurii.

Comisia Europeană a adoptat un pachet de investiții pentru proiecte noi de infrastructură în 10 state membre, inclusiv în România.

În cadrul programului de coeziune, Comisia Europeană a aprobat pe 2 aprilie 2019 o investiție de 4 miliarde de euro pentru a finanța 25 de proiecte mari de infrastructură în zece țări, respectiv Bulgaria, România, Republica Cehă, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Malta, Polonia.

VEZI ȘI: Spania a emis prima amendă pentru efectuarea repausului de 45 de ore în cabină

Proiectele vizează sectoarele sănătății, transporturilor, cercetării, mediului și energiei, iar cheltuielile totale, luând în considerare și cofinanțarea națională, ajung la 8 miliarde de euro.

În România, Comisia Europeană a alocat României un miliard de euro pentru modernizarea infrastructurii, mai exact a Șoselei de Centură a Bucureștiului, cu extinderea diferitelor secțiuni și dublarea benzilor în ambele direcții.

De asemenea, finanțarea va sprijini construirea unei secțiuni de 51 km în partea de sud a noului sector de Centură a Bucureștiului.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.