Bus

BSAG a primit 5 eCitaro și a comandat alte 39 de autobuze Mercedes

Operatorul Bremer Straßenbahnen AG (BSAG) a primit recent cinci autobuze electrice eCitaro și a comandat alte 39 de autobuze urbane Mercedes-Benz.

Din ce în ce mai multe stele strălucesc în Bremen. BSAG a primit în ultimii doi ani 65 de autobuze Mercedes-Benz Citaro (solo și articulate, precum și Citaro G hybrid). La finalul săptămânii trecute, operatorul a mai primit 5 autobuze electrice eCitaro.

Autobuzele cu podea joasă și 3 uși vor fi echipate cu baterii solid state cu o capacitate de 441 kWh și prize de încărcare pe ambele părți. Contractul cuprinde și cinci stații de încărcare fixe și trei încărcătoare mobile.

Autobuzele vor avea scaune City Star Eco cu tapițerie textilă fabricate intern de Daimler Buses. Printre sistemele de siguranță comandate se numără Sideguard Assist.

VEZI ȘI: 32 de utilitare electrice Mercedes eVito pentru GLS România

Imediat după livrare, BSAG a comandat alte 15 autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro cu aceeași configurație, care vor fi livrate în 2022. De asemenea, BSAG a comandat 24 de vehicule articulate Citaro G hybrid. Acestea vor respecta standardul de emisii Euro 6 E, obligatoriu din 2022.

Cu aproape 350 de autobuze de autobuze și tramvaie, Bremer Straßenbahn AG transportă aproape 300.000 de pasageri zilnic. Rețeaua de autobuze cuprinde peste 40 de trasee și aproximativ 500 km.

Până în 2025, BSAG vrea ca 50% din flotă să fie compusă din vehicule electrice. Energia electrică folosită provine deja de la centrale hidroelectrice și eoliene, iar consumul de carburanți fosili este compensat prin participarea în proiecte de protecție a mediului.

Din aceeași categorie...

Back to top button