Budapesta a interzis circulația vehiculelor până la Euro 4, inclusiv

Budapesta a interzis circulația vehiculelor până la Euro 4, inclusiv
Budapesta a interzis circulația vehiculelor încadrate în clasele de poluare Euro 1, Euro 2, Euro 3, Euro 4, respectiv non-Euro, în zona administrativă.

Din cauza smog-ului, primăria Budapestei a hotărât ca începând din 23 ianuarie, în intervalul orar 06.00 – 22.00, să interzică circulaţia vehiculelor încadrate în clasele de poluare Euro 1, Euro 2, Euro 3, Euro 4, respectiv non-Euro.

Budapesta a interzis circulația vehiculelor până la Euro 4, inclusiv

Acestei interdicții de circulație i se vor supune inclusiv vehiculele comerciale de marfă și persoane cu masa maximă autorizată de până la 3.5 tone.

Restricţiile nu se aplică pe segmentele drumului expres M0 care tranzitează zona administrativă a Budapestei, pe segmentul de drum dintre limita zonei administrative a Budapestei – Drumul Nagykovacsi – Drumul Szépjuhászné – Drumul Budakeszi – limita zonei administrative a Budapestei, respectiv limita zonei administrative a Budapestei – Drumul Nagykovácsi – str. Nagyrét – Drumul Máriaremete – Drumul Hidegkúti – limita zonei administrative a Budapestei.

Restrcțiile rămân valabile până la anunțarea unor noi măsuri.

VEZI ȘI: Orlaco CornerEye elimină unghiurile moarte la camioane

De asemenea, aceste restricţii nu se aplică vehiculelor îndreptăţite să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, vehiculelor care efectuează transport în comun, taxiurilor, vehiculelor care transportă bolnavi, vehiculelor medicilor, ale celor care îndeplinesc sarcini publice, transportă alimente, respectiv vehiculelor de depanare sau de transport vehicule care au girofare galbene.

Totodată, în această categorie de excepţie se încadrează şi vehiculele diplomaţilor, vehiculele militare, vehiculele care transportă persoane cu handicap locomotor şi cele ale televiziunilor.

Încălcarea acestei prevederi înseamnă contravenţie, amenda în acest caz fiind de până la 150.000 Huf (aprox. 500 euro).

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.