LansareȘtiri

Buldoexcavatorul Cat a împlinit 30 de ani

Caterpillar aniversează în acest an 30 de ani de producţie a buldoexcavatoare Cat, la evenimentul din Leicester (Marea Britanie) fiind prezenți clienți, dealeri și angajați din toată lumea.

Divizia de buldoexcavatoare Cat (BCP Desford) şi-a început activitatea în septembie 1985, primul model lansat fiind denumit 416. Acest model a fost vândut unui client din New Jersey, Statele Unite ale Americii. În ultimii 30 de ani au fost produse șapte serii de buldoexcavatoare Cat. În toată această perioadă Caterpillar a dezvoltat buldoexcavatoare ce au reuşit de fiecare dată să fie net superioare modelelor anterioare, fiind mai puternice şi mai fiabile. Toate acestea au transformat acest utilaj într-unul popular şi versatil. Ce-a de-a 30-a aniversare este completată şi de faptul că anul acesta Caterpillar urmează să producă buldoexcavatorul cu numărul 300.000.

Este un moment de mare bucurie atât pentru noi și Caterpillar, cât și pentru clienții Grupului Monnoyeur. Încă din 1991 suntem prezenți pe piața românească ca dealer unic Cat și am trecut cu succes, alături de acest brand puternic, prin toate momentele economiei de piață. Bergerat Monnoyeur România este leader și datorită angajamentului Caterpillar de a îmbunătăți permanent productivitatea și fiabilitatea utilajelor Cat prin dotarea acestora cu tehnologii inovatoare, de ultimă generație, a declarat Liviu Neagu, director general Bergerat Monnoyeur România.

Buldoexcavatorul Cat a împlinit 30 de ani

Pentru a marca cele două momente, Caterpillar a lansat două noi buldoexcavatoare personalizate: 420F2 IT, fabricat exclusiv pentru piața americană și respectiv 432F2, un model side-shift de mare succes și pe piața locală. Acestea vor fi produse în fabrica din Desford şi vor fi dotate cu accesorii de lux, inclusiv un volan de piele personalizat. În cadrul evenimentului de lansare clienții și oaspeții au avut posibilitatea de a afla mai multe despre companie, despre portofoliul BCP Cat și au putut testa o parte dintre noile echipamente prezentate. Lansarea reprezintă un prilej important, nu doar pentru companie și pentru unitățile proprii de producție, dar și pentru comunitatea locală.

Suntem încântați să sărbătorim această importantă aniversare care reprezintă pentru noi un nou punct de referinţă. În ultimii 30 de ani, buldoexcavatoarele Cat au evoluat într-un mod impresionant. Fiecare nouă serie a integrat caracteristici inovatoare, utile pentru clienți, ceea ce demonstrează angajamentul nostru de a construi utilaje care oferă cea mai bună valoare clienților noștri, a declarat Tony Carr, director al locației BCP Desford

Buldoexcavatoarele Cat sunt disponibile pe toate pieţele lumii, compania Caterpillar având centre de producţie în trei oraşe: Desford (Marea Britanie), Thiruvallur (India) și Campo Largo (Brazilia). Aceste centre sunt completate de o rețea de circa 180 de dealeri Cat.

Caterpillar Building Construction Products
Unitatea de dezvoltare Caterpillar’s Building Construction Products se află în Desford, în proximitatea oraşului Leicester şi este dedicată producerii de utilaje de construcţii de mici dimensiuni, precum: buldoexcavatoare şi compactoare. Unitatea a fost construită în 1952, fiind astfel prima investiţie majoră a Caterpillar în afara spaţiului american. Încă din anul 2012 fabrica foloseşte doar energie electrică generată de surse regenerabile. În anul 2014 unitatea din Desford a primit premiul The Queen’s Award for Enterprise for International Trade, cea mai mare distincţie acordată unei companii ce activează în Marea Britanie. Astfel, Caterpillar a fost recunoscută ca fiind o companie ce derulează programe de protejare a mediului înconjurător şi programe de CSR, dar şi ca unul dintre contribuitorii la exporturile realizate de Marea Britanie.

Din aceeași categorie...

Back to top button