BursaTransport aniversează 15 ani de prezență pe Internet

BursaTransport aniversează 15 ani de prezență pe Internet

Pe 25 aprilie 2001, atunci când accesul la Internet se făcea prin dial-up iar majoritatea website-urilor erau de tip prezentare firmă, se lansa platforma BursaTransport în cadrul târgul de transport de la București.

Oficialii BursaTransport, au intenționat ca prin intermediul acestei platforme să valorifice experienţa acumulată pe acea vreme la Dacoda, în mai bine de 5 ani de expediţie rutieră. Doreau să oferim tuturor operatorilor de transport o cale facilă de comunicare și să faciliteze posibilitatea de a comunica direct între ei astfel încât să nu mai existe lanţurile ridicole de intermediari, câte 5-6 companii în lanţ între clientul cu marfă şi transportatorul cu camion.

Aceste lanţuri erau create de dificultatea comunicării directe a părţilor interesate şi duceau evident, la surplus de costuri pentru client şi presiune pe preţul de facturare pentru transportator.

BursaTransport aniversează 15 ani de prezență pe Internet

Astăzi, privind înapoi, putem constata că succesul BursaTransport nu a fost o întâmplare şi nici un noroc. Experienţa în transport rutier a ajutat la proiectarea unei aplicaţii conforme aşteptărilor: o bursă făcută de transportatori pentru transportatori.

Este poate cea mai plastică şi concisă formulare ce poate caracteriza proiectul BursaTransport în cei 15 ani de existență ai ei în online. Între timp lucrurile au evoluat însă pe paginile sale se regăsesc în continuare formulele tranşante cu care a debutat: Am marfă de transportat! Și, Am camion liber! De la un desktop care în 2001 găzduia BursaTransport, astăzi, există o platformă în Cloud Computing, extensibilă zilnic în funcție de audiență.

VEZI ȘI: XPO Logistics organizează transportul pentru fabricile Renault

Din punct de vedere funcţional, sunt de punctat Tarifarul BursaTransport, care ţine cont de greutăţile admise pe axa motoare pe diversele categorii de drumuri, lista incidentelor de plată, născută dintr-o dorinţă breslei de eliminare a rău platnicilor, succesul european pe care îl constituie implementarea verificării în timp real a licenţelor şi copiilor conforme, având în vedere că nicăieri în Uniunea Europeană nu mai există un serviciu similar.

Şi, nu în ultimul rând, tehnică evaluării dislocărilor admisibile în raport cu distanţele, element cheie care stă la baza selecţiei răspunsurilor la căutările de marfă şi camioane.

Din păcate, și mai ales în ultimii ani, a început să conteze serios siguranţa tranzacţiilor încheiate cu ajutorul burselor electronice, din cauza proliferării fraudelor. La acest capitol, BursaTransport nu numai că este cot la cot cu bursele europene care contează, ci tehnologia pe care o aplică în sensul securizării accesului va permite în scurt timp posibilitatea prevenirii fraudelor, dacă, bineînţeles, utilizatorii folosesc platformă cu simţ de răspundere.

Anual, se constată că mii de firme de transport încetează consumarea serviciului şi mii de firme noi se înscriu în BursaTransport. Lista membrilor activi este precum un creuzet în fierbere, care oglindeşte fenomenul ce se petrece în piaţa românească a transportului rutier de marfă.

Din acest motiv, longevitatea pe piaţa transportului este o excelență, iar BursaTransport a premiat, cu ocazia aniversării celor 15 ani de activitate, cele mai vechi 15 firme ce continuă să fie prezente pe platforma electronică.

 1. Dacoda, Bucuresti, id 2
 2. Exinterm Bucuresti, id 9
 3. Auto-Stop Targoviste, id 12
 4. Ost Transport Arad, id 31
 5. Transex Zalau, id 56
 6. Venka Trading Bucuresti, id 60
 7. KBS Sped Odorheiul Secuiesc, id 89
 8. Comert Chicco Targu Secuiesc, id 91
 9. Contrast Import Export Cluj Napoca, id 104
 10. Pax Trans Zalau, id 116
 11. Schenker Logistics Romania, id 126
 12. Cetim 95 Galati, id 132
 13. Liniile Continentale de Transport LCT Sacele, id 147
 14. Trans Cargo Serv Bucuresti, id 256
 15. Rolicom Piatra Neamt, id 269

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker