Bus

BYD a livrat peste 70.000 de autobuze electrice la nivel mondial

În ultimii 10 ani, chinezii de la BYD au livrat peste 70.000 de autobuze electrice la nivel mondial, inclusiv multor operatori și autorități internaționale de transport public de top.

BYD, cel mai mare producător mondial de vehicule electrice și baterii, a depășit borna de 70.000 de autobuze electrice livrate la nivel mondial, la mai puțin de un deceniu de la punerea în funcțiune comercială a primei flote de autobuze pur electrice, ca parte a viziunii sale privind electrificarea pentru a reduce poluarea mediului.

BYD a livrat peste 70.000 de autobuze electrice la nivel mondial

Numai în Europa, producătorul chinez a livrat peste 1.800 de autobuze electrice, care operează în peste 100 de orașe mari din 20 de țări, dovedind caracterul practic al acestora în toate condițiile climatice extreme.

În total, autobuzele au parcurs peste 140 de milioane de kilometri, echivalentul unei reduceri de 150.000 de tone de emisii de CO2. La nivel global, autobuzele electrice BYD au parcurs 5,5 miliarde de kilometri electrici, reducând cu 3,8 milioane de tone emisiile de CO2.

Producătorul chinez este ferm angajat în strategiile sale europene și internaționale de „electrificare a autobuzelor” și operațiunilor locale, acordând prioritate valorii colaborărilor cu parteneri și furnizori din întreaga lume.

VEZI ȘI: Isuzu Kendo CNG distins în cadrul Sustainable Bus Award 2022

BYD are o prezență în Europa de peste un deceniu, fiind primul și singurul producător care a expus un autobuz electric la BusWorld în 2011. Aceasta a marcat începutul multor relații de lucru de succes cu clienții și furnizori, care au ajutat BYD să devină un lider în segmentul de autobuze electrice din Europa.

BYD extinde fabrica de autobuze electrice din Ungaria

Investițiile și expansiunea din Europa continuă la fabrica de autobuze electrice a BYD din Ungaria, susținând principiul „Fabricat în Europa pentru Europa”.

Această extindere mărește capacitatea de producție anuală într-un singur schimb la 400 de autobuze electrice, pentru a satisface cererea în continuă creștere de autobuze electrice în Europa. Fabrica din Ungaria facilitează producția gamei complete de autobuze electrice BYD, de la versiunea midi de 8,7 m până la modelul versiunea articulată de 18 m.

BYD a livrat peste 70.000 de autobuze electrice la nivel mondial

De asemenea, în fabrica din Ungaria se produce șasiul pentru autobuzele electrice etajate destinate pieței din Marea Britanie, capacitatea de producție anuală fiind de 300 de unități într-un singur schimb.

Tehnologiile de bază ale BYD au fost fundamentale pentru realizările și recunoașterea globală, stabilite pe baza experienței de 26 de ani în cercetarea și dezvoltarea bateriilor.

BYD a identificat beneficiile deținerii întregului său lanț de aprovizionare pentru a oferi clienților o soluție totală. Este primul și singurul producător de autobuze electrice care își produce singur sistemul de propulsie, bateriile, motoarele și sistemul de control al motorului, ceea ce este benefic pentru o mai mare eficiență operațională și fiabilitate.

Din aceeași categorie...

Back to top button