Acesta este ETM 6, primul camion electric BYD pentru Europa

infoTrucker.ro BYD ETM 6
BYD, cel mai mare producător de autobuze electrice din lume, a lansat vânzările pentru primul său camion electric din Europa: modelul ETM 6 de 7,5 tone are o autonomie de 200 km la sarcină maximă.

Inițial, BYD plănuia lansarea camioanelor sale electrice în Europa în septembrie 2020, dar planurile au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru început, camioanele electrice BYD vor fi disponibile în Spania, Portugalia, Benelux și Scandinavia.

Acesta este ETM 6, primul camion electric BYD pentru Europa

BYD ETM 6 este un model ideal pentru distribuție urbană. Cu aproape 6 metri lungime, șasiul are o greutate proprie de 3.500 kg și o sarcină utilă (suprastructură plus încărcătură) de 3.990 kg. Viteza maximă este de 100 km/h, mai mult decât suficientă pentru deplasările urbane, cât și pe centurile orașelor.

VEZI ȘI: Effenco lansează ultracapacitori pentru vehicule de transport

Motorul electric dezvoltă 150 kW și 550 Nm. Conform producătorului, bateria de 126 kWh asigură o autonomie de 200 km, cu camionul plin. Bateriile pot fi încărcate la puteri de până la 120 kW DC, caz în care operațiunea durează 1,2 ore.

Concomitent cu ETM 6, BYD a lansat în Europa vânzările pentru utilitara ușoară ETP 3 și autotractorul pentru containere EYT. Producătorul a mai precizat că modelul ETH 8 de 19 tone va fi disponibil în curând.

ETP 3 este o utilitară compactă de 2,4 tone, cu sarcină utilă de 720 kg și autonomie urbană de peste 300 km. EYT este un vehicul pentru tractare de containere în porturi și terminale, cu cabină cu un singur loc. Vehiculul are o greutate proprie de 10,5 tone și poate tracta o încărcătură de 36 de tone. Viteza maximă este limitată la 47 km/h, iar bateria de 217 kWh asigură funcționarea timp de până la 10 ore. Încărcarea se face în maxim 2 ore de la o stație de 120 kW.

infoTrucker.ro BYD ETM 6 baterii

Follow #infotrucker