Bus

BYD K12A este cel mai lung autobuz 100% electric din lume

Producătorul chinez BYD a anunțat că a lansat cel mai lung autobuz 100% electric din lume, care are lungimea de 27 de metri.

BYD K12A, cel mai lung autobuz electric din lume produs până în prezent, este construit integral din aluminiu și este echipat cu cele mai avansate tehnologii pentru baterii și motoare electrice produse de BYD.

BYD K12A este cel mai lung autobuz 100% electric din lume

Cu o lungime de 27 de metri, autobuzul 100% electric dublu articulat poate transporta până la 250 de persoane cu o viteză maximă de până la 70 km/h, fiind compatibil cu sistemul Bus Rapid Transit (BRT).

K12A înglobează cele mai „fine” caracteristici ale BYD, inclusiv sistemul de gestionare a căldurii bateriei, sistemul de regenerare a energiei și un design inteligent integrat. Autobuzul este echipat la interior cu porturi de încărcare DC și AC care pot fi comutate în mod liber pentru a satisface toate nevoile pasagerilor.

Cu o singură încărcare, BYD K12A poate avea o autonomie de până la 300 km, putând fi astfel utilizat pe tot parcursul unei zile. Tracțiunea autobuzului 100% electric dublu articulat poate fi modificată de la 2 roți motrice, la patru roți motrice.

Un lucru deloc surprinzător pentru industria auto din China este acela că bateriile și sistemul de propulsie electric a fost dezvoltat de BYD. Deși anunțul a fost publicat pe 1 aprilie, oficialii companiei confirmă că nu a fost vorba despre o glumă.

BYD a dezvăluit pentru prima dată o soluție de electrificare a transportului public în 2010, iar de curând a preluat conducerea în domeniul autobuzelor pur electrice din China.

VEZI ȘI: Pachetul de Mobilitate a fost aprobat cu majoritate de voturi în plenul Parlamentului European

BYD K9 este primul autobuz 100% electric din lume care se mândrește cu mai multe certificări de la agențiile de reglementare europene, americane și japoneze, acesta fiind utilizat în Shenzhen încă din 2011. Autobuzele 100% electrice ale BYD s-au făcut remarcate prin performanțele lor în economie de energie și protecția mediului, caracteristici pe care le înglobează și K12A.

Fiecare autobuz electric BYD economisește echivalentul a 80 de tone de emisii de CO2 pe an și poate economisi 360.000 de litri de combustibil pe întreaga durată a ciclului de viață.

Până în prezent, BYD a livrat un total de peste 50.000 de autobuze 100% electrice către parteneri globali. În special, autobuzele electrice pure (mai mari de 10 m) ocupă locul 1 pe plan mondial în ceea ce privește vânzările totale, deținând o cotă dominantă pe piețele din SUA, America Latină și Europa.

Pentru a răspunde la o mare creștere a comenzilor de pe tot globul, BYD construiește o prezență mai completă în domeniul cercetării și dezvoltării și a producției în China, SUA, Brazilia, Ungaria și Franța. În prezent, autobuzele electrice BYD operează în peste 300 de orașe din peste 50 de țări și regiuni de pe toate cele 6 continente.

Din aceeași categorie...

Back to top button