BYD, VDL și Solaris în topul producătorilor de autobuze electrice din Europa în 2018

Doar 5% din numărul total de autobuze înmatriculate în 2018 în Europa sunt electrice
Chiar dacă segmentul autobuzelor electrice este în continuă creștere, volumul acestora încă nu a atins un nivel generos. Astfel, în 2018, doar 5% din numărul total de autobuze înmatriculate în Europa au fost electrice.

În procente, această valoare poate fi tradusă printr-o creștere de 48% comparativ cu anul 2017, în timp ce în valori absolute vorbim despre 562 de unități.

BYD, VDL și Solaris în topul producătorilor de autobuze electrice din Europa în 2018

Raportul a fost realizat de specialiștii din cadrul CME Solutions. Anul trecut, compania VDL BuCoach a livrat 87 autobuze electrice, ceea ce se traduce printr-o scădere față de 2017, an în care olandezii au livrat 107 unități. Cu toate acestea, producătorul din Olanda își păstrează prima poziție a topului.

Bătălia pentru locul secund a fost una extrem de interesantă. Chinezii de la BYD au înmatriculat anul trecut 77 de unități. Dar aici apare un lucru destul de interesant.

Compania britanică Alexander Dennis produce autobuze pe baza șasiului livrat de BYD, iar anul trecut, BYD-ADL a livrat 84 de unități. Dacă am pune în aceeași coloană înmatriculările celor două companii am ajuns la 161 de unități electrice înmatriculate în 2018, ceea ce înseamnă că am avea un alt loc 1.

VEZI ȘI: Renault a prezentat noile Renault Master și Trafic, dar și conceput viitorului Kangoo

Totuși, vom considera rezultatele ca fiind separate, iar astfel, BYD-ADL și BYD ocupă ultimele două locuri pe podium.

Pe locul patru s-a aflat Solaris, 57 de vehicule produse de polonezi fiind înmatriculate în 2018. Cota de piață a celor de la Solaris a scăzut față de 2017 și a ajuns la 13.7%.

Alte 36 de unități produse de Volvo Buses au fost înmatriculate în 2018, în timp ce Irizar a livrat 22 de exemplare.

Follow #infotrucker