Stiai caTop News

O nouă modă: cabina cu pat dublu în locul scaunului pasagerului

Șoferii europeni se plâng de multe ori de confortul spațiului de dormit, mult mai limitat față de un model american.

Tot din America, dar din sudul continentului, vine și această nouă idee de design interior: cabina europeană cu pat dublu pe două treimi din lungime, care sacrifică însă în mare parte scaunul pasagerului.

O nouă modă: cabina cu pat dublu în locul scaunului pasagerului

Șoferii brazilieni de camion se pare că nu pun mare preț pe deplasarea prin cabină, dar nici pe siguranța pasivă. De aici și noua modă din țara fotbalului: cabina de camion cu pat dublu în partea din mijloc și pe partea pasagerului. Aparent, brazilienii nu conduc în echipaj, iar după terminarea programului de condus stau mai mult în afara cabinei sau se bagă direct la somn.

Pentru un singur șofer, condițiile de dormit sunt mult îmbunătățite. De asemenea, porțiunea suplimentară de saltea poate fi ideală pentru o persoană de înălțime redusă, precum iubita sau soția șoferului.

VEZI ȘI: Cel mai lung prototip MAZ: 47 de metri, 3 semiremorci și 3 motoare

Scaunul pasagerului nu lipsește în totalitate, el fiind înlocuit cu o improvizație. Dispar cotierele, iar spătarul este o porțiune pliabilă de saltea. Șezutul este de asemenea doar o parte din saltea.

Lipsa aprobării de tip sau a centurii de siguranță pentru scaunul șoferului ar fi cu siguranță o problemă gravă în Europa. Dar se pare că brazilienii preferă o viață mai relaxată, cu mai puține reguli restrictive.

Din aceeași categorie...

Back to top button