Camioane

Cabină Globetrotter XXL pentru noul Volvo FH Aero

Noul Volvo FH Aero va putea fi comandat și cu cabină Globetrotter XXL, cu pat mai mare, compatibilă acum și cu semiremorcile standard.

O altă noutate a gamei FH Aero este că autotractoarele cu cea mai mare cabină din portofoliul Volvo, Globetrotter XXL, cu dormitor mai lung cu 25 cm, pot fi cuplate legal și cu semiremorci standard, de 13,6 metri lungime.

Cabina este disponibilă pe modelele FH Aero și FH16 Aero, oferind un confort sporit pentru șoferi în timpul călătoriilor foarte lungi. Față de modelul Globetrotter XL, versiunea XXL se distinge datorită deflectoarelor laterale mult mai lungi, care maschează prelungirea cabinei.

Cabină Globetrotter XXL pentru noul Volvo FH Aero

Cu Globetrotter XXL, Volvo devine al doilea producător european, după DAF, care profită de noile standarde privind dimensiunile camioanelor pentru a aduce pe piață o cabină mai aerodinamică, dar și cu dormitor extins.

VEZI ȘI: Volvo FH16 Aero este noul rege: 780 CP și 3.800 Nm

Volvo folosește mare parte din spațiul suplimentar pentru a extinde zona de dormit. Astfel, patul de jos are 91 de cm lățime în spatele scaunului șoferului, 106,5 cm în partea mediană și 99 cm în spatele scaunului pasagerului. Lungimea saltelei este de 213 cm. Salteaua este disponibilă în versiune cu spumă sau arcuri, dar și cu mecanism de înclinare.

Cabină Globetrotter XXL pentru noul Volvo FH Aero

O altă noutate dezvăluită de imaginile cu cabina XXL este că noile modele pot fi comandate nu doar cu sistem de camere video, ci și cu oglinzile laterale Volvo clasice.

Cabină Globetrotter XXL pentru noul Volvo FH Aero

Din aceeași categorie...

Back to top button