Camioane

Cabină Scania S cu tunel motor? Este posibil, pe acest model de 250 de tone

Deși Scania S este cea mai mare cabină din gama producătorului suedez, asociată în general cu podeaua plată, în acest caz avem o cabină cu tunel motor de 16 cm, ca la cabinele R.

Scania a livrat recent companiei elvețiene Martin Wittwer un cap tractor cu 4 axe special de la un capăt la altul, dezvoltat într-o perioadă de un an.

Cabină Scania S cu tunel motor? Este posibil, pe acest model de 250 de tone

Rezultatul este un model Scania 650S A 8X6 / 4 HA, cu trei axe motoare și două directoare. Masa maximă permisă în tren rutier este de 250 de tone. Ea nu va putea fi atinsă însă în Elveția, care are o limitare de 165 de tone pentru astfel de combinații.

De propulsie se ocupă legendarul motor V8 al Scania, dar nu în versiunea sa cea mai puternică, ci într-una de 650 CP. Acesta este cuplat la noua transmisie G33CM Scania Opticruise cu ambreiaj ”Clutch on Demand”, cu 14 rapoarte și supraviteză.

VEZI ȘI: Noua cabină DAF XF este mai lungă cu 35 de centimetri

Ampatamentul este unul compact, de 4.000 mm, care asigură o distribuție optimă a greutății și o aderență maximă. Raportul în puntea spate este foarte mic, de 4,93. Astfel, la 89 km/h, capul tractor are o turație de 1.588 rpm.

Încetinirile sunt lăsate în seama puternicului retarder Scania R4100. Prima axă este echipată cu o suspensie parabolică ranforsată, iar celelalte axe au suspensie pneumatică.

Cabină Scania S cu tunel motor? Este posibil, pe acest model de 250 de tone

Pentru cabină s-a ales Scania S, dar din cauza motorului mare și a sistemului de tracțiune integrală, există un tunel motor de 160 mm, ca la seria R. În rest, nu au existat restricții pentru echipamentele sau sistemele de asistență disponibile.

Special este și turnul vertical din spatele cabinei. Acesta include două rezervoare de motorină de câte 500 de litri, un rezervor de AdBlue de 105 litri, un rezervor de lichid hidraulic de 195 de litri și două cutii de scule. Deasupra turnului sunt montate 10 rezervoare de aer comprimat.

Din aceeași categorie...

Back to top button