Știri

Cabotaj ilegal în Polonia cu un camion înmatriculat în Germania

O companie poloneză care și-a mutat o parte din flota de camioane în Germania a fost găsită vinovată de cabotaj ilegal în… Polonia.

Înainte de introducerea noilor reguli din Pachetul de Mobilitate, multe companii de transport din Polonia și-au mutat măcar o parte din operațiuni în Germania. Mutarea permite efectuarea de operațiuni nelimitate de transport rutier în Germania, fără restricții de cabotaj.

Cabotaj ilegal în Polonia cu un camion înmatriculat în Germania

Totuși, companiile cu camioane mutate în Germania pot ajunge în situația de a efectua, din obișnuință, cabotaj ilegal în Polonia. Este și cazul descoperit recent de ITD pe S5. Și asta deoarece capul tractor înmatriculat în Germania a făcut o cursă națională în Polonia după ce a expirat perioada permisă pentru cabotaj.

Dar aceasta nu a fost singura neregulă. De exemplu, șoferul nu introdusese în tahograf codul Poloniei ca țară în care s-a încheiat ziua de lucru. Apoi, greutatea combinației era de 43,3 tone (cu 3,3 tone mai mult decât limita), iar sarcina pe cele trei axe ale semiremorcii era de 27,8 tone (cu 3,8 tone mai mult decât maximul permis).

VEZI ȘI: Cererile pentru subvenția la motorină pot fi depuse după 27 iunie

De asemenea, lungimea combinației era de 17,8 metri (cu 1,3 metri mai mult), iar marfa ce depășea conturul platformei nu era semnalizată corespunzător.

În total, procedurile administrative deschise împotriva companiei de transport au totalizat amenzi de 22.000 de zloți (4.700 de euro). Șoferul a primit și el o amendă de 150 de zloți (32 de euro). Camionul și-a putut relua cursa doar după ce un alt camion a preluat o parte din încărcătură.

Din aceeași categorie...

Back to top button