Știri

Cabotajul ilegal și dumpingul social, riscuri admise de Italia

Conform Trasporto Europa, ministrul italian al transporturilor a admis faptul că dumpingul social și cabotajul ilegal sunt elemente cheie ale concurenței din transportul rutier.

Ministrul italian al transporturilor și Roman Brecely, omologul său din Slovacia, au avut o întâlnire la mijlocul lunii mai, în cadrul căreia ministrul italian a vorbit despre concurența din transportul rutier, în special, cabotajul ilegal și dumpingul social. Acesta a mai susținut că este nevoie de norme uniforme în întreaga Uniune Europeană.

La 1 iulie 2016, Slovacia va prelua până la sfârșitul anului 2016 președinția Uniunii Europene, iar cu acest prilej, ministrul slovac al transporturilor s-a întâlnit cu omologul său italian pentru a-i explica programul său pentru această perioadă.

Cabotajul ilegal și dumpingul social, riscuri admise de Italia

Președenția slovacă va avea ca axa principală transporturile, revizuirea regulamentului AESA în domeniul transportului aerian, evoluția mandatelor de negociere pentru acordurile de aviație recent aprobate, dosarul privind calificările profesionale în navigația interioară și ajustarea Emsa în transportul maritim.

În plus, Slovacia va sprijini negocierile pentru reducerea emisiilor aviației civile și procesul de negociere UE pentru serviciile publice care utilizează Galileo, în timp ce în transportul feroviar va promova o nouă convenție care se referă la cooperarea internațională directă între companiile feroviare din piață liberă.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button