Stiai ca

Căldura din cabină are efecte similare cu o alcoolemie de 0,5 la mie

Potrivit studiilor, o temperatură de 35 de grade în cabină are efecte similare cu o alcoolemie de 0,5 la mie.

În condițiile temperaturilor extrem de ridicate din Europa, clubul automobilistic olandez ANWB avertizează despre pericolele induse de căldura excesivă din vehicule.

Căldura din cabină are efecte similare cu o alcoolemie de 0,5 la mie

Este citat în special cazul șoferilor de camion, nevoiți să facă pauze de odihnă preponderent în zone fără umbră, de multe ori în lipsa sistemelor de climatizare pentru parcare. În aceste condiții, temperatura din cabină depășește de multe ori 40 de grade.

ANWB citează studii realizate în Germania, potrivit cărora căldura excesivă din cabină poate afecta șoferul într-un mod similar cu consumul de alcool. O temperatură de 35 de grade are efecte comparabile cu ale unei alcoolemii de 0,5 la mie, prelungind timpul timpul de reacție și perturbând vederea. Astfel, probabilitatea de a face un accident se dublează.

VEZI ȘI: Polonia pregătește confiscarea vehiculului în cazul condusului sub influența alcoolului

Potrivit studiilor, temperatura optimă în interiorul cabinei este de 22 de grade. O temperatură de 27 de grade contribuie deja la starea de oboseală și lipsa de concentrare, crescând probabilitatea unui accident cu 11%. La 32 de grade, un accident este cu 22% mai probabil.

În aceste condiții, revine în actualitate dorința șoferilor ca sistemele de climatizare în staționare să devină echipare standard pentru camioane.

Din aceeași categorie...

Back to top button