Calendarul Pirelli 2016 a fost prezentat la București

Calendarul Pirelli 2016 a fost prezentat la București

Calendarul Pirelli 2016 a fost prezentat, azi, presei din București precum și partenerilor de afaceri ai companiei Pirelli România, după premiera sa globală care a avut loc pe 30 noiembrie la Londra, la Roundhouse, o fostă clădire industrială care a reprezentat unul din templele muzicii rock din capitala britanică în anii ’60.

Cea de-a patruzeci şi treia ediţie a calendarului Pirelli a fost creată de Annie Leibovitz, unul din cei mai faimoşi fotografi şi portretişti americani, care a realizat proiectul în luna iulie în studioul ei din New York. De asemenea, Leibovitz este creatoarea calendarului Pirelli 2000, în care au apărut dansatoarele coregrafului Mark Morris. Cele 2000 de fotografii au reprezentat primul set de nuduri din cariera artistei.

Calendarul Pirelli 2016 prezintă 13 femei cu realizări remarcabile pe plan profesional, social, cultural, sportiv şi artistic: actriţa Yao Chen, primul ambasador chinez UNCHR al Bunăvoinţei; top modelul rus Natalia Vodianova, fondatoarea fundaţiei de caritate Naked Heart Russia; producătoarea Kathleen Kennedy, preşedinta Lucasfilm şi una din cele mai influente persoane de la Hollywood; colecţionara de artă Agnes Gund (cu strănepoata ei, Sadie Rain Hope-Gund), preşedinte emerit al Muzeului de Artă Modernă din New York; jucătoarea de tenis Serena Williams, numărul unu mondial; lidera de opinie, critic şi scriitoare Fran Leibowitz; preşedinta Ariel Investments, Mellody Hobson, care sprijină proiecte de caritate în Chicago; regizoarea de film Ava DuVernay, printre ale cărei filme se numără Selma, producţia nominalizată pentru un Academy Award pentru cel mai bun film în 2015; bloggeriţa Tavi Gevinson, fondatoarea Style Rookie şi a revistei online Rookie; artista vizuală iraniană Shirin Neshat; artista, muziciana şi cântăreaţa Yoko Ono; cântăreaţa Patti Smith, una din cele mai mari vedete rock din toate timpurile; şi actriţa şi comediana Amy Schumer.

Calendarul Pirelli 2016 a fost prezentat la București

VEZI ȘI: Calendarul Pirelli 2016 by Annie Leibovitz a fost prezentat la Londra

Femeile sunt de vârste diferite şi trecuturi diferite şi au urmat cariere diferite. Aşa cum s-a întâmplat în cazul primelor calendare din anii şaizeci şi, mai recent, în cazurile calendarului lui Peter Lindbergh din 2002, în calendarul lui Patrick Demarchelier din 2008 şi în cel al calendarului lui Steve McCurry din 2013, nici această ediţie nu include nuduri.

Prezentarea ediţiei 2016 îmbogăţeşte site-ul dedicat (www.pirellicalendar.com) cu un nou conţinut: materiale video, fotografii şi interviuri care alcătuiesc povestea calendarului. Cu ocazia lansării s-a realizat un material video care prezintă calendarul Pirelli 2016 realizat de Annie Leibovitz, iar o selecţie din operele ei va fi adăugată la bogatul material de arhivă, ce include câteva imagini care n-au mai fost niciodată văzute şi care, grupate fiind pe perioade de zece ani, oferă o privire de ansamblu asupra evoluţiei de o jumătate de secol de obiceiuri sociale, din 1963 până în zilele noastre.

VEZI ȘI: Vizitează noul website Pirelli.com

Site-ul este structurat pe trei secţiuni: The Cal 2016, Icons şi Time Machine. La fel ca în cazul secţiunii „2016 The Cal”, care este dedicată celei mai noi ediţii a calendarului, zona „Time Machine” include imagini din ediţiile trecute şi un sumar al materialelor video de culise grupate pe decenii. Este un veritabil tur virtual prin evoluţia esteticii şi obiceiurilor sociale, nu doar prin intermediul perspectivei celor mai renumiţi fotografi din lume, ci şi prin intermediul comentariilor care ajută la contextualizarea diverselor perioade de timp din perspectivă istorico-politică. În mediul online este deja posibil să călătoreşti în timp prin ultimii ani, dar şi prin anii 60, 70 şi 80, cu anii 90 şi 2000 urmând să fie publicaţi în curând.

VEZI ȘI: Atletele poloneze au pozat nud în scopuri caritabile

Digitalizarea şi reconstruirea istorică a unor materiale vor fi treptat completate cu ajutorul expertizei tehnice a fotografului şi colecţionarului Amedeo M. Turello, care, în trecut, alături de Walter Guadagnini, a fost curatorul expoziţiei intitulate „Forma e Desiderio – The Cal, Colezzione Pirelli”, sub patronajul Municipalităţii din Milano şi organizate de Gamm Giunti şi Palazzo Reale, locul unde a avut loc expoziţia. În secţiunea „Icons” puteţi naviga printre biografiile multor celebrităţi din domenii precum artă, cultură, entertainment, modă, sport şi muzică: Roberto Bolle, Candice Huffine, Tommy Hilfiger, Marc Newson şi mulţi alţii care vor urma.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker