Camera Economică Federală a Austriei propune ca tinerii să poată conduce camionul de la 16 ani

Camera Economică Federală a Austriei propune ca tinerii să poată conduce un camion de la 16 ani
Pe fondul crizei de șoferi profesioniști, Camera Economică Federală a Austriei a pus în discuție ideea ca tinerii începând cu vârsta de 16 ani să poată conduce un camion.

Camera Economică Federală a Austriei a lansat, în dezbatere publică, ideea ca tinerii să poată conduce camion de la 16 ani, în primă fază însoțiți pentru o perioadă, iar apoi singuri.

Camera Economică Federală a Austriei propune ca tinerii să poată conduce camionul de la 16 ani

Sectorul de transporturi rutiere se confruntă cu o problemă de personal care este din ce în ce mai acută, iar conform cifrelor publicate de Camera de Comerț a Austriei în următorii 10 ani această industrie va pierde încă 30% dintre șoferi pentru că aceștia vor ieși la pensie. În acest moment, numărul de șoferi noi este cu mult mai mic decât numărul celor care se pensionează sau renunță din diferite motive la acest job.

Ideea reprezentanților Camerei Economice Federale a Austriei este de a pune la punct un sistem prin care tinerii de 16 ani să înceapă o școlarizare la locul de muncă pentru o perioadă de 2 ani.

Asta înseamnă ca acesta să poată primi permisul de conducere de la vârsta de 16 ani, iar în primul an să parcurgă o distanță de 30.000 de kilometri alături de un șofer cu experiență.

VEZI ȘI: Polonia a înregistrat cea mai mare creștere în sectorul transporturilor rutiere de mărfuri și își păstrează poziția de lider

Apoi de la 17 ani, în Austria, să poată conduce singur camionul. În această țară se pot conduce camioane de mare tonaj deja de la vârsta de 18 ani dacă se trec unele examene suplimentare și se încheie o asigurare specială.

În același timp, reprezentanții mai multor asociații sunt împotrivă, motivând că șoferii tineri, până în 24 de ani, cauzează cele mai multe accidente și că este mult prea periculos ca un tânăr de 17 ani să conducă un camion de 30 de tone de la vârsta de 17 ani.

Vouă cum ți se pare această ideea?

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.