Știri

Camere de monitorizare a șoferului: eficiente sau ilegale?

Compania olandeză Roelofs Transport a anunțat recent că și-a redus daunele cu 60% după ce a montat în cabine camere de monitorizare a activității șoferului.

Camerele video instalate în interiorul camioanelor pentru a monitoriza șoferii reprezintă un subiect controversat. Totuși, din ce în ce mai multe companii aleg să utilizeze această soluție.

Banner Infotrucker utilizare DBE 600 x 150

În presa olandeză au apărut recent statistici de la compania Roelofs Transport, cu o flotă de aproximativ 50 de camioane, specializată în curse între Benelux și Italia. Roelofs a ales de ceva timp să-și echipeze camioanele cu camere duale de la compania americană Samsara, care filmează atât traficul din fața camionului, cât și comportamentul șoferului.

Camere de monitorizare a șoferului: daune reduse cu 60%

Practic, șoferul este monitorizat constant, iar când se întâmplă ceva în neregulă, compania generează un clip video care îi arată șoferului ce a greșit și cum ar trebui să se comporte într-o astfel de situație.

Roelofs spune că sistemul de camere și-a dovedit eficiența în practică. De la instalarea camerelor, cererile de daune înregistrate de companie au scăzut cu până la 60%, economisind mii de euro din cheltuielile cu asigurările.

VEZI ȘI: Cea mai frumoasă basculantă: Scania R540 She Wolf

De partea cealaltă, un șofer al companiei a declarat că este dezamăgit de decizia companiei, simțind că intimitatea sa este serios compromisă, în special în timpul weekendurilor petrecute în Italia. El a menționat că majoritatea șoferilor companiei vin acum din Europa de Est și chiar din Asia, noile echipamente vizându-i în special pe aceștia.

Și în Franța, decizia companiei de energie Total de a monta camere de monitorizare a activității șoferilor a dus la protestul sindicatului FO Transports, care spune că acest tip de supervizare este ilegal. Sindicatul pregătește un protest pentru data de 15 decembrie.

Din aceeași categorie...

Back to top button