Știri

Sistemul de camere radar în cascadă de pe B6 din Germania este legal

În urma modificărilor legislative din Legea Poliției, valabile în regiunea Saxonia, Tribunalul Administrativ Superior din Saxonia a decis că sistemul de camere radar în cascadă de pe drumul federal B6 din Germania este legal.

Supravegherea vitezei cu camere radar în cascadă de pe drumul federal B6 a fost declarată legală de către Tribunalul Administrativ Superior din Saxonia și se pot aplica sancțiuni în baza informațiilor colectate.

Sistemul de camere radar în cascadă de pe B6 din Germania este legal

Direcția de poliție din Hanovra a făcut apel la decizia din 12 martie prin care se interzicea supravegherea și colectarea de informații cu ajutorul sistemului de camere radar în cascadă de pe B6 între localitățile Gleidingen și Laatzen, în așa numita zonă „Section Control”.

VEZI ȘI: Începe producția în serie mică a camionului electric MAN eTGM

Indiferent de viteza de rulare, sistemul de camere radar în cascadă înregistra toate plăcuțele de înmatriculare pe sectorul de 2.2 kilometri acoperit și calcula o viteză medie cu care a fost parcursă această distanță.

Chiar dacă în unele țări europene există deja astfel de sisteme de monitorizare, în Germania a fost oprită supravegherea radar pe acel tronson, cauza principală fiind încălcarea noii legislații în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal.

Direcția de poliție din Hanovra a efectuat câteva modificări în legislația regională, iar Tribunalul Administrativ Superior a decis că sistemul de supraveghere cu camere radar în cascadă este legal. Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată la niciun tribunal.

În vara, Curtea Constituțională federală din Saxonia Inferioară a permis supravegherea vitezei utilizând camerele radar în cascadă pe drumul federal B6 din Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button