Camerele radar în cascadă de pe B6 din Germania sunt din nou operaționale

Camerele radar în cascadă de pe B6 din Germania sunt din nou operaționale
Curtea Constituțională federală din Saxonia Inferioară a permis supravegherea vitezei cu ajutorul camerelor radar în cascadă, așa numita “Section Control”, pe drumul federal B6 din Germania.

În urma deciziei finale (2019 (Az.: 12 MC 93/19), Curtea Constituțională federală din Saxonia Inferioară a modificat decizia dată pe 12 martie 2019 (Az.: 7 B 850/19).

Camerele radar în cascadă de pe B6 din Germania sunt din nou operaționale

Astfel, tronsolul de aproximativ 2.2 kilometri supravegheat cu camere radar în cascadă este din nou operațional.

Comisia de Stat pentru Protecția Datelor din Saxonia Inferioară (LfD) a solicitat închiderea acestei secțiuni de drum monitorizată cu ajutorul unor camere radar în cascadă pe motivul că încalcă noile reglementări în ceea ce privește protecția datelor personale (GDPR).

Sectorul de drum este cel dintre Gleidingen și Laatzen și acolo se înregistrau numerele tuturor mașinilor, indiferent de viteza lor, LfD considerând că asta contravine legislației în vigoare.

VEZI ȘI: Violeta Bulc invitată să intervină în problema limitelor de tranzit pentru camioane din Tirolul austriac

Poliția din Hanovra a depus apel la decizia inițială și a prezentat noi soluții în ceea ce privește stocarea datelor pentru a asigura o protecție eficientă a acestora și pentru a corespunde cu toate prevederile în vigoare.

Curtea Constituțională federală din Saxonia Inferioară a reanalizat decizia și a schimba hotărârea inițială, iar acum, nu se mai poate face recurs în procedură de urgență.

Follow #infotrucker